Έκθεση ζωγραφικής στη Σωτήρα από τα σχολεία της επαρχίας Αμμοχώστου και του Ριζοκαρπάσου


Μαθητική έκθεση ζωγραφικής όλων των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Επαρχίας Αμμοχώστου, με θέμα «Γνωρίζω, δεν ξεχνώ, διεκδικώ» διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα στο  Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2014. Στην έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετέχουν επίσης τα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι η επιλογή του θέματος της έκθεσης έγινε βασιζόμενη στο ότι «αποτελεί στόχο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη φετινή χρονιά, στη γνωριμία των μαθητών για την ιστορία, τις παραδόσεις, τους θρύλους, τους μύθους, τα ήθη και έθιμα διάφορων περιοχών τόσο των ελεύθερων περιοχών όσο και της κατεχόμενης πατρίδας μας και στην προσπάθεια διατήρησης άσβεστης της μνήμης των κατεχόμενων πόλεων και χωριών».

Επίσης το θέμα επελέγη με βάση «την ανάπτυξη προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες αναδεικνύουν μέσα από γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά και γλωσσικά στοιχεία, το ενιαίο και αδιαίρετο του τόπου μας και ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών τις παραδόσεις και την ιστορία της Κύπρου. Επίσης οι μαθητές μαθαίνουν να διεκδικούν την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας με ειρηνικά μέσα και στη βάση της εφαρμογής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου, ενώ γίνεται προσπάθεια γνωριμίας των μαθητών με τις τέχνες και την ευκαιρία έκφρασης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας των βασικότερων συναισθημάτων του ανθρώπου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην έκθεση συμμετέχουν «όλα τα σχολεία της επαρχίας Αμμοχώστου όπως είναι αναρτημένα στους καταλόγους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η επιλογή των έργων έγινε με ενδοσχολικό διαγωνισμό στον οποίο επιλέγηκε ένα έργο από κάθε τάξη, από κάθε έτος, των σχολείων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161