Έξω από τις τάξεις τους για δεύτερη μέρα οι μαθητές στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας


Έξω από τις τάξεις παραμένουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα οι 50 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Τα παιδιά με τη πλήρη συμπαράσταση των γονιών τους αρνούνται να μπουν στις τάξεις μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να μη διορίσει στο Δημοτικό Σχολείο της ακριτικής κοινότητας ακόμη ένα δάσκαλο.

Κατά την χθεσινή ημέρα, τόσο ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης όσο και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Η τελευταία έκκληση προς το Υπουργείο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους, είναι να παραμείνει ο αριθμός των δασκάλων ως έχει, αλλά να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας δύο δασκάλων από 19 σε 29 ώρες και από 12 ώρες σε 29 ώρες έκαστος ώστε να καλυφθεί το κενό.

«Δεν πρόκειται να μπουν οι μαθητές στο σχολείο μέχρι να τηρηθεί η συμφωνία», ανέφερε ο κ Κλεάνθους, προσθέτοντας πως «και σήμερα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό».

Οι γονείς, επανέλαβε ο κ. Κλεάνθους, καλούν το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί και να νιώσει τις ταλαιπωρίες και τον μόχθο, τόσο των μαθητών όσο και των γονιών τους και όλες τις δυσκολίες που περνούν, γιατί αποφάσισαν να μείνουν στο πιο απομακρυσμένο και αποκομμένο από την υπόλοιπη Κύπρο, τόπο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187