Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια Ειδικής Αγωγής


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά σεμινάρια των εκπαιδευτικών και των σχολικών βοηθών/συνοδών που διοργάνωσε το Γραφείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ). Τα εν λόγω σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο 2023 και τον Φεβρουάριο 2024 σε όλες τις επαρχίες.

Σκοπός των σεμιναρίων των εκπαιδευτικών ήταν η ενημέρωσή τους για τις πτυχές της διαφοροποίησης της διδασκαλίας, τους τρόπους σχεδιασμού και εφαρμογής της και η εξοικείωσή τους με τη διαφοροποίηση του περιεχομένου και του αποτελέσματος σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Αναφορικά με τα σεμινάρια που παρακολούθησαν οι σχολικοί βοηθοί/συνοδοί, αυτά αποσκοπούσαν στην ενδυνάμωσή τους σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μαθητών/μαθητριών. Οι εισηγητές/εισηγήτριες παρουσίασαν θέματα, τα οποία αφορούσαν στην εξυπηρέτηση μαθητών/μαθητριών στο φάσμα του αυτισμού, με ΔΕΠ-Υ, με Σύνδομο Down και με μαθησιακές δυσκολίες, στους τρόπους προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης στο σχολικό περιβάλλον των μαθητών/μαθητριών με ειδικές ανάγκες, στις σχέσεις του/της σχολικού βοηθού/συνοδού με τους γονείς/κηδεμόνες και τους/τις μαθητές/μαθήτριες και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Όλα τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν, έδωσαν την ευκαιρία στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες να εκφράσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, οι οποίοι συζητήθηκαν με στόχο τη βελτίωση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές/μαθήτριες.

Με την ευκαιρία του παρόντος δημοσιεύματος, το Γραφείο ΕΑΕ του ΥΠΑΝ εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες του σε όλους/όλες τους/τις εισηγητές/εισηγήτριες και τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, οι οποίοι/οποίες στήριξαν τις προσπάθειές του για την επίτευξη των στόχων του.

Γραφείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










750