Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας (Οικιακής Οικονομίας)


Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 

 Θέμα: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας (Οικιακής Οικονομίας) για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγωγής Υγείας-Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης (ΑΥΣΔ) σε Λύκεια και ΤΕΣΕΚ, για τη σχολική χρονιά 2023- 2024

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι το Γραφείο Επιθεώρησης Αγωγής Υγείας (Οικιακής Οικονομίας) της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο συνδιοργανώνουν επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς Αγωγής Υγείας (Οικιακής Οικονομίας) που θα υλοποιήσουν το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας- Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης (ΑΥΣΔ) σε Λύκεια και ΤΕΣΕΚ, κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024. Η επιμόρφωση θα είναι διάρκειας τεσσάρων (4) ημερών και θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8:00 μέχρι τις 14:00, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στη Λευκωσία.

Η επιμόρφωση θα εστιάσει στα ακόλουθα: φιλοσοφία της ΑΥΣΔ, νομικό πλαίσιο, παρουσίαση και πρακτική εφαρμογή των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στα σχέδια μαθήματος του εκπαιδευτικού υλικού που ετοιμάστηκε για τις ανάγκες των Λυκείων και ΤΕΣΕΚ, μηχανισμοί διαχείρισης θεμάτων που πιθανόν να προκύψουν, συζήτηση, επίλυση αποριών και ανταλλαγή απόψεων. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Επιμόρφωσης.

Οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει να διδάσκουν το μάθημα της Αγωγής Υγείας-Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης (ΑΥΣΔ) σε Λύκεια και ΤΕΣΕΚ, κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 και να έχουν εξασφαλίσει την έγκριση της Διεύθυνσης του σχολείου τους. Η επιμόρφωση αποσκοπεί στη βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας των εν λόγω εκπαιδευτικών για την υλοποίηση εργαστηρίων ΑΥΣΔ. Νοείται ότι την επιμόρφωση υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν την υλοποίηση του Προγράμματος ΑΥΣΔ στα ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου http://www.pi-eggrafes.ac.cy, στην κατηγορία «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ», από την 1η μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2023. Δικαίωμα εγγραφής στην επιμόρφωση έχει μόνο ένα άτομο από κάθε σχολείο. Διευκρινίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης. Για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών. Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των χρηστών στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://myprofile.pi.ac.cy.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Στους/Στις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο elena_christoforou@yahoo.com ή chkritikou@schools.ac.cy και στο τηλέφωνο 22800860.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης                   Δρ Έλενα Χατζηκακού
Διευθυντής Μέσης                           Διευθυντής Μέσης                           Αναπληρώτρια Διευθύντρια
Γενικής Εκπαίδευσης                     Τεχνικής και   Επαγγελματικής          Παιδαγωγικού Ινστιτούτου                                                                                     Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Κοιν.: Π.Λ.Ε. Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας

: Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










997