Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Πρόεδρος, Δρ Νεόφυτος Χαραλάμπους


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ*

Πικρό υπήρξε το ξημέρωμα σήμερα καθώς πήραμε από νωρίς το μήνυμα ότι ο αγαπημένος μας Νεόφυτος Χαραλάμπους είχε φύγει από τη ζωή. Έφυγε ήσυχα και αθόρυβα όπως είχε ζήσει κι ας υπήρξε, για όσους από εμάς τον ζήσαμε από κοντά, μία από τις σπουδαιότερες πνευματικές προσωπικότητες της εποχής μας.

Ο Δρ Νεόφυτος Χαραλάμπους αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στη συνέχεια σπούδασε Ψυχολογία στο Colorado College των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνέχεια σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες και πήρε το Διδακτορικό του τίτλο στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος, ως εκπαιδευτικός ψυχολόγος και ως Καθηγητής και Προϊστάμενος Επιμόρφωσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Υπήρξε εμπνευστής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, ζευγάρια και γονείς. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. Πραγματοποίησε εκατοντάδες ομιλίες σε γονείς στην Κύπρο και την Ελλάδα και οργάνωσε σεμινάρια και εργαστήρια για γονείς, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες.  Ο Νεόφυτος Χαραλάμπους υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ‘ΑΡΕΤΗ’ που τελεί υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου για τα Παιδιά και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ενώ εργάστηκε και ως διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος του Global Colelge.

Μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του και πνευματικό του παιδί υπήρξε ο Σύνδεσμός μας,  o Κυπριακός Σύνδεσμος Συνεργατικής Μάθησης (ΚΥΣΥΣΥΜΑ), καθώς ο ίδιος υπήρξε ο θεμελιωτής της Συνεργατικής Παιδείας στον τόπο μας. Το όραμά του για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου που θα ένωνε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων πήρε σάρκα και οστά και μαζί με μια ομάδα συνεργατών του από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του για την εκπαίδευση και για νέες παιδαγωγικές αναζητήσεις σε όλα τα μέρη της Κύπρου. Επιμορφωτικά συνέδρια,  επιμορφωτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με κορυφαία ονόματα στο χώρο της Παιδαγωγικής Επιστήμης, έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη σε ένα Σύνδεσμο που είχε ως αφετηρία τον ενθουσιασμό και την ορμή του Νεόφυτου Χαραλάμπους. Δεν είναι τυχαία η αδράνεια που υπήρξε τα τελευταία χρόνια για το Σύνδεσμό μας, καθώς γνωρίζαμε τον προσωπικό αγώνα του Προέδρου μας με την επάρατη νόσο που τον κρατούσε μακριά μας. Μια απουσία έντονη, που σήμερα περισσότερο από ποτέ νιώθουμε ιδιαίτερα αδύνατοι να την ξεπεράσουμε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Συνδέσμου Συνεργατικής Μάθησης εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Προέδρου μας και εκφράζουμε στην οικογένειά του, τη γυναίκα του Ανθούλα και τα παιδιά του Βίκυ και Χάρη τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε από την οικογένεια η κηδεία του αγαπημένου μας Νεόφυτου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 15:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στον Συνοικισμό Στρόβολος 2. Η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλληπητήρια ενώ με βάση την επιθυμία του μακαριστού μας Νεόφυτου αντί επικήδειων λόγων θα υπάρξει βιβλίο συλλυπητηρίων στο οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να καταγράψουν τις σκέψεις τους.

Το ΔΣ του Συνδέσμου θα παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του Προέδρου του Νεόφυτου Χαραλάμπους και καλεί όλα τα μέλη του Συνδέσμου όπως τιμήσουν με την παρουσία τους στο χώρο της εκκλησίας τη μνήμη του.

*Για το ΔΣ του Κυπριακού Συνδέσμου Συνεργατικής Μάθησης (Αντιπρόεδρος)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










416