Βιβλία Παντού και Πάντα -Δράσεις Φιλαναγνωσιας στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Σταυρού


Με το σύνθημα «Βιβλία Παντού και Πάντα» εμπλουτίζονται οι εμπειρίες γραμματισμού των μαθητών του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Σταυρού, στο πλαίσιο οργανωμένων δράσεων κατά την εβδομάδα Φιλαναγνωσίας. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα βιβλία που αγαπούν αλλιώς, φορώντας τις πιτζάμες τους και χαλαρώνοντας ένα χειμωνιάτικο πρωινό στο σχολείο τους, σε ζεστή παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. 

Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθι από τη γιαγιά ενός συμμαθητή τους, να παρουσιάσουν το δικό τους αγαπημένο βιβλίο, να δραματοποιήσουν σκηνές από παραμύθια στο πλαίσιο της Δομημένης Δραστηριότητας Αφήγησης, να ζήσουν την εμπειρία της παρουσίασης ενός βιβλίου από τη συγγραφέα του, να ακούσουν μια γνωστή ιστορία σε άλλη γλώσσα, να βιώσουν εμπειρικά το βιβλίο ως αντικείμενο μέσα από το παιχνίδι τους και να «Παίξουν Παραμύθια» κατά το Ελεύθερο και Δομημένο Παιχνίδι.

Οι δράσεις φιλαναγνωσίας συνεχίζονται με οργανωμένες εκθέσεις βιβλίου, βιβλιοπαρουσιάσεις, τον θεσμό της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, την αφήγηση και δημιουργία νέων ιστοριών αλλά και την ανατροπή κλασικών αφηγήσεων, διερευνώντας και διευρύνοντας τη δομή μιας ιστορία και τα συστατικά της αφήγησης. Στο σχολείο λειτουργεί το Literacy Corner, που ενθαρρύνει το ελεύθερο παιχνίδι με βιβλία και ιστορίες και ενισχύει τις δομημένες δραστηριότητες αφήγησης, αποδίδοντας στα παιδιά ταυτότητες αναγνώστη, συγγραφέα, αφηγητή, παραμυθά κλπ.»

Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου
(Διευθύνουσα Δημόσιου Νηπιαγωγείου Σταυρού)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










803