Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του Λυκείου Ιδαλίου στο Τμήμα Χημείας του Πανεπ. Κύπρου


Στις 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τελειόφοιτων μαθητών της κατεύθυνσης των θετικών επιστημών στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για την δομή και την λειτουργία του Τμήματος. Επίσης, έγινε παρουσίαση  του προγράμματος σπουδών που προσφέρεται, τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, με έμφαση στην σημαντικότητα της έρευνας που διεξάγεται σε διάφορους τομείς της χημείας. Τονίστηκε η δυναμική που υπάρχει για περαιτέρω εμπλοκή και σύνδεση της έρευνας στη χημεία με την ανάπτυξη στην χώρα μας.  Ακολούθως, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας και είχαν την ευκαιρία να δουν και να πληροφορηθούν για σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές, όπως η φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), η χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (HPLC), η φασματοσκοπία υπεριώδους (UV) κ.α.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Β.Δ. Δημήτρης Δημητρίου και οι καθηγητές χημείας Σπύρος Θεοχάρους και Φραγκέσκα Φράγκου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον καθηγητή Επαμεινώνδα Λεοντίδη για την υποδοχή και την παρουσίαση καθώς και στον επίκουρο καθηγητή Σάββα Γεωργιάδη και την μεταδιδακτορική ερευνήτρια Αταλάντη Χρίστου για την ξενάγηση στα εργαστήρια και την παρουσίαση των αναλυτικών τεχνικών.  




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










502