«Βήματα Ειρήνης» Περιπατητικό Θέατρο


Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας - Μουσικό Σχολείο «Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο του στόχου του προγράμματος Εράσμους+ Διαπίστευση, «Ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια του ευρωπαϊκού πνεύματος για ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας του σχολείου», διοργανώνει, στις 24 Απριλίου 2024 μια ξεχωριστή δράση, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Λάρνακα 2030.

Σε μια εποχή που τα σύννεφα του πολέμου είναι ορατά και απειλητικά, η δράση αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της Ειρήνης στην Ευρώπη και στον κόσμο, καλλιεργώντας παράλληλα δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα και η συνεργασία.  

Μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες συμμετέχουν σε περιπατητικό θέατρο στην πόλη της Λάρνακας με τίτλο «Βήματα Ειρήνης…», παρουσιάζοντας αποσπάσματα ποιητικών και δραματικών κειμένων αντιπολεμικού χαρακτήρα, επενδυμένα με μουσική και τραγούδι. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σεφέρη, Ρίτσου, Μπρεχτ και Χικμέτ.

Το σχολείο απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τις υπεραγορές ΜΕΤΡΟ που από την πρώτη στιγμή στήριξαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία.

Αφετηρία ο ιερός ναός Αγίου Λαζάρου, στις 17:30 και τερματισμός η πλατεία Ζουχούρι όπου θα ακολουθήσει συζήτηση και κέρασμα. 

Η Ειρήνη αποτελεί μια συνεχή διαδικασία. Κάθε βήμα προς Αυτήν είναι ένα βήμα προς το καλό της Ανθρωπότητας.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή στο κοινό!




Comments (1)

  1. ANNA TENEZH:
    Apr 19, 2024 at 04:49 PM

    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!





Add a new comment:








Newsletter










136