Παραδοσιακά παιχνίδια με Erasmus+ για το Λανίτειο Λύκειο


Παραδοσιακά παιχνίδια για το Λανίτειο Λύκειο και άλλα 5 σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλάμβανε η αποστολή του σχολείου στη Βόρεια Μακεδονία! Το Πρόγραμμα ονομάζεται Lets Play it Again και το συντονιστικό σχολείο είναι to Λύκειο Dabrowa Bialostocka της Πολωνίας. Οι εταίροι είναι σχολείο της Ιεράπετρας, της Μάλτας, της Λιθουανίας, της Βορείου Μακεδονίας και το Λανίτειο Λύκειο. Θέμα του Προγράμματος είναι τα παραδοσιακά παιχνίδια και η αναβίωση τους.

Η πρώτη ομαδική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 17-22 Μαρτίου στο Κράτοβο της Βορείου Μακεδονίας και οι πρώτες μέρες περιλάμβαναν δραστηριότητες αλληλεπίδρασης και γνωριμίας των μαθητών και των εταίρων, παρουσιάσεις των σχολείων, συνεντεύξεις ηλικιωμένων για τα παραδοσιακά παιχνίδια και φυσικά εξάσκηση και παιχνίδια του παρελθόντος.

Από την κινητικότητα δεν έλειπαν οι εκδρομές καθώς οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι και τις σπηλιές του Λέσνοβο και σε άλλη μέρα οι φιλοξενούμενοι είχαν ξενάγηση στα Σκόπια!

 Την τέταρτη μέρα της κινητικότητας οι μαθητές ήταν σε θέση να παίζουν τα παραδοσιακά παιχνίδια της Βορείου Μακεδονίας, κάποια από τα οποία έχουν αρκετές ομοιότητες με τα ελληνικά! Δεν έλειψαν επίσης και σύγχρονα παιχνίδια όπως το βόλεϊ και το μπάσκετ!

 Την επόμενη μέρα μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί δημιούργησαν ομάδες με μέλη από όλες τις χώρες και παρουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια. Ακολούθησε επίσκεψη στα Κουκλίτσα όπου οι μαθητές είχαν να δημιουργήσουν βίντεο με τις παρουσιάσεις των παιχνιδιών.

 Την τελευταία μέρα οι μαθητές έγραψαν στο etwinning για τις εμπειρίες τους, αντάλλαξαν απόψεις, παρουσίασαν τα βίντεο τους, δημιούργησαν πανό για κάθε παραδοσιακό παιχνίδι. Η κινητικότητα έκλεισε με την τελετή απονομής των πιστοποιητικών και το Farewell Dinner στο οποίο οι εταίροι από το Κράτοβο παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

 Η επόμενη κινητικότητα θα γίνει στην Πολωνία τον Απρίλιο. Την επόμενη χρονιά η Λεμεσός θα υποδεχθεί 40 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους τον Οκτώβριο και σε αυτήν την κινητικότητα θα πρέπει να παρουσιάσει το Λανίτειο Λύκειο τα παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου.

Την Κύπρο εκπροσώπησαν στο Κράτοβο, οι μαθητές Γεωργία Μαρκαντώνη, ο Ιωάννης Ιωάννου του Α32, η Βικτώρια Ρεβέκκα Λάζαρ Πελή και Αντρέας Αλεξάντρου του Α11, ο Ιωάννης Ιεροδιακόνου του Α26, η Παρασκευή Ελεονώρα Συμεού του Α23, η Στέλλα Παπαθεοδούλου του Α21 και η Μάρθα Χατζηχαραλάμπους του Α25. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν ο Χριστάκης Ονησιφόρου και η Παναγιώτα Νικολαΐδου.




Comments (1)

  1. Γεωργία Μαρκαντώνη:
    Mar 26, 2024 at 02:11 PM

    Θα ήθελα πολυ να συμμετάσχω ξανα σε κινητικότητα


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1141