Συναυλία του Λυκείου Γ. Ταλιώτη Γεροσκήπου «Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα»


Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Λυκείου Γ. Ταλιώτη Γεροσκήπου με τίτλο «Ένα Μουσικό Ταξίδι χωρίς σύνορα!» που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία των μαθητών και διδασκόντων έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους και να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική με τους παρευρισκόμενους. Το «Μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα» περιλάμβανε τραγούδια που είχαν επιλεγεί από τα μέλη του μουσικού σχήματος του Σχολείου και προέρχονταν από ποικίλο ρεπερτόριο και ύφος, από παραδοσιακή μέχρι και κλασική μουσική, από λαϊκή μέχρι έντεχνη, από μπαλάντες μέχρι ροκ μουσική καθώς και αυθεντικές συνθέσεις μελών του σχήματος.

Η μουσική είναι ένα όμορφο ταξίδι φαντασίας στα συναισθήματα των ανθρώπων, γι’ αυτό “Το μουσικό μας ταξίδι” σκιαγραφεί και τις επιδιώξεις του Σχολείου μας που είναι οι γνώσεις και η πνευματική καλλιέργεια μέσω αρκετών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Με αυτό ως γνώμονα δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές/μαθήτριες διαφορετικών μουσικών υποβάθρων να εκφραστούν και να προβάλουν τους δεσμούς που τους συνδέουν, την αγάπη για τη μουσική και τη δημιουργία.

  Όσοι είχαν την ευτυχία να παρευρεθούν απόλαυσαν ποικιλία μουσικών ειδών και τραγουδιών που προέρχονται από διάφορα μέρη. Βασικός στόχος της συναυλίας ήταν να αναδείξει ότι η μουσική είναι μια δημιουργική δύναμη στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Όλοι χρειάζονται τη μουσική για να εκφράσουν εκείνα που αλλιώς θα έμεναν ανέκφραστα. Τη χρειάζονται για να ονειρευτούν, να θρέψουν την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Οι θεατές ταξίδεψαν μέσα από τη μουσική σε διάφορους μαγικούς «κόσμους» αλλά και στον δικό μας πολύπαθο τόπο.

Οι μελωδικές φωνές της χορωδίας του μουσικού σχήματος ταξίδεψαν τους θεατές και στην «πατρίδα γαία», τη μνήμη, την υπενθύμιση, την οφειλή και το χρέος προς το λαό και τα κατεχόμενα εδάφη μας και στην ιστορία μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Νοερά μεταφέρθηκαν με τα τραγούδια της μνημοσύνης και των ενθυμήσεων σε τόπους και ανθρώπους αγαπημένους…

Ως διοργανωτές ευχαριστούμε την  τοπική κοινότητα που υποστήριξε τη πρωτοβουλία των παιδιών της και συμμετείχε στη μουσική αυτή πανδαισία. 

Ευχαριστίες οφείλουμε να αποδώσουμε στα παιδιά τα οποία, παρόλο το βαρυφορτωμένο τους πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του σχολείου, ανταποκρίθηκαν σε όλη την πορεία της προετοιμασίας της συναυλίας ως να ήταν επαγγελματίες. Ένα ιδιαίτερο εύγε αξίζει στον καθοδηγητή αυτής της εμπνευσμένης εκδήλωσης μουσικό του σχολείου μας κ. Σταύρο Χόπλαρο, ο οποίος με ζήλο και ιδιαίτερο μεράκι βοήθησε τα παιδιά να αναδείξουν τα ταλέντα τους και τις ικανότητες τους. 

 Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










670