Τελέστηκαν τα εγκαίνια της 1ης μαθητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γυμνασίου Ακροπόλεως


«Ας γνωρίσουμε τις ομορφιές της Κύπρου μας»

Είμαστε περήφανοι και βαθύτατα συγκινημένοι γιατί η 1η μας φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ας γνωρίσουμε τις ομορφιές της Κύπρου μας» πήρε σάρκα και οστά και ένα όραμα μας έγινε πραγματικότητα!

Είναι απερίγραπτη η χαρά μας που η όμορφη αυτή φωτογραφική και φιλανθρωπική μας εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τόσο κόσμο. Η προσέλευση ήταν αθρόα και οι Σπηλιές στο Πάρκο της Ακρόπολης ήταν κατάμεστες!

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στόχευε στην περαιτέρω αγάπη των παιδιών για τη Φωτογραφική Τέχνη και στην γνωριμία τους, μέσω της φωτογράφισης, με τις ομορφιές του τόπου μας.

Σαράντα εννέα φωτογραφίες (όσες και οι συμμετοχές των παιδιών) τέθηκαν προς πώληση στην τιμή των 15 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες των άπορων παιδιών του σχολείου μας.

Νικητής του Φωτογραφικού Διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Χατζηπετρής Λεωνίδας του Α3, ο οποίος κέρδισε μια φωτογραφική κάμερα, προσφορά του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Ακροπόλεως αξίας 500 ευρώ.

Άλλες 20 φωτογραφίες μαθητών και μαθητριών, που σύμφωνα με τους ανεξάρτητους ειδικούς κριτές Ηλία Λάμπρου, Ανδρέα Χατζηαντώνη και Μιχάλη Ππαλή κρίθηκαν ως οι καλύτερες,  θα δημοσιοποιηθούν στη διαδικτυακή φωτογραφική Ομάδα " Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus " και θα αποτελέσουν το περιεχόμενο ειδικής έκδοσης του Σχολείου.

Η οργάνωση και προετοιμασία του   Φωτογραφικού Διαγωνισμού και της Φωτογραφικής μας Έκθεσης αποτελεί υπόδειγμα ομαδικής εργασίας και συλλογικής προσπάθειας, ευελπιστούμε να καταστεί θεσμός και να βρει μιμητές.

Η έκθεση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας κοπιαστικής δουλειάς πολλών μηνών από τους καθηγητές/ καθηγήτριες του Σχολείου μας και τους διαχειριστές της ιστοσελίδας στα " Τοπία της Κύπρου"  οι οποίοι κατόρθωσαν όλοι μαζί να φέρουν εις πέρας  ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα.

Το Γυμνάσιο Ακροπόλεως για ακόμα μια φορά ευχαριστεί θερμά:

  • Τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ο οποίος αγκάλιασε προσωπικά την Έκθεση Φωτογραφίας, παραχώρησε την αίθουσα στις Σπηλιές δωρεάν, την επιχορήγησε χρηματικά και την έθεσε υπό την αιγίδα του.
  • Τον Σύνδεσμο Γονέων  και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δρα Γιάννο Κατσουρίδη για την χρηματική βοήθεια και την αγορά της φωτοτογραφικής κάμερας.
  • Όλους τους διαχειριστές της διαδικτυακής Ομάδας « Τοπία της Κύπρου» και ιδιαίτερα τον ιδρυτή της κ. Κυριάκο Κεφάλα  που αγκάλιασαν με τόση θέρμη το Διαγωνισμό και την Έκθεση Φωτογραφίας.
  • Τα 49 παιδιά  που συμμετείχαν με μια φωτογραφία τους στην έκθεση.
  • Τους ειδικούς και ανεξάρτητους κριτές Ανδρέα Χατζαντώνη, Μιχάλη Ππαλή και Ηλία Λάμπρου για τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή και τη συνδρομή τους στην επιλογή των 20 καλύτερων φωτογραφιών της έκθεσης και της νικήτριας φωτογραφίας.
  • Το τυπογραφείο M.A.A. Solution Copy Center για την άψογη εκτύπωση των φωτογραφιών
  • Όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην έκθεση και μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς και όσους αγόρασαν φωτογραφίες για να συνεισφέρουν στον φιλανθρωπικό μας σκοπό.

Άντρη Χαραλάμπους

Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










836