Εβδομάδα Erasmus+ στο Γυμνάσιο Επισκοπής


Το σχολείο μας τη βδομάδα 06-10/11/2023, φιλοξένησε τις εργασίες του προγράμματος Erasmus+ No one stays behind στο οποίο συμμετέχουν ακόμα πέντε χώρες (Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, Σλοβενία, Τουρκία). Προηγήθηκε η φιλοξενία από το Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2022 και από τη Σλοβενία τον Μάιο του 2023.

Η εβδομάδα αυτή ήταν πολύ γεμάτη και άκρως ενδιαφέρουσα. Ξεκινήσαμε με την υποδοχή των φιλοξενουμένων μας με κυπριακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας και κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα. Ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο μας, ώστε οι φιλοξενούμενοι μας να πάρουν μια ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας ενός τυπικού κυπριακού σχολείου, τις αίθουσες, τα εργαστήρια, τον εξοπλισμό, τον τρόπο διδασκαλίας κτλ.

Στα πλαίσια ανταλλαγής καλών πρακτικών διδασκαλίας, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σε τμήμα της Β’  τάξης από τις φιλολόγους Κλασικών Σπουδών κυρία Maria Usenza, η οποία διδάσκει σε Λύκειο στη Σικελία και την κυρία Τροοδία Σοφοκλέους- Παλαιολόγου φιλόλογο του σχολείου μας. Στην παρουσίαση που ετοίμασε η κυρία Usenza έκανε μια εκτενή ιστορική αναδρομή στην τεράστια συνεισφορά της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σε πολλές ξένες γλώσσες, αλλά και τη συνεισφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού γενικότερα, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Κατά τη διάρκεια της βδομάδας έγινε η παρουσίαση των επιτευγμάτων/ αποτελεσμάτων (μέχρι στιγμής) του project που ανέλαβε η καθεμία χώρα, ενώ έγινε συντονισμός και προγραμματισμός για τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Η Σλοβενία ανέλαβε το R1 – Εφαρμογή για android και  iOS με ψηφιακό περιεχόμενο. Η Κύπρος και η Ιταλία το  R2- E- book, «Ο ρόλος του μέντορα … σε 1’», κατευθυντήριες γραμμές και βάση δεδομένων για αξιολόγηση και άμεσα διαδικτυακά αποτελέσματα. Η Πορτογαλία το R3- Ψηφιακός οδηγός – «Καλοκαιρινό σχολείο… εγχειρίδιο υλοποίησης και συγκρότησης» και η Τουρκία το R4- Ψηφιακή και διαδραστική πλατφόρμα διαχείρισης αξιολόγησης ώστε να προταθεί για χρήση σε εκπαιδευτικούς φορείς.

Επίσης εγινε εργαστήριο με αξιοποίηση της εφαρμογής NSB ERASMUS- PROJECT που ετοίμασε η Σλοβενία στο πλαίσιο του project της, και μελετήθηκαν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης και αξιοποίησης της εν λόγω εφαρμογής.

Ανάμεσα σε άλλα, πραγματοποιήθηκε διάλεξη από την Δρ. Έλενα Χριστοφίδου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου σχετικό με το θέμα του project που ανέλαβαν από κοινού η Ιταλία και η Κύπρος «The role of mentor in minute» όσο αφορά στην εκπαίδευση. Το θέμα της διάλεξης της κυρίας Χριστοφίδου ήταν «Mentoring Haedteachers: An innovation of In service Training Program for School Leaders in Cyprus».

Προσπαθώντας να προσφέρουμε στους εταίρους μας του προγράμματος Erasmus+ έστω και μια ελάχιστη γεύση από την ιστορία και την κουλτούρα μας, τους ξεναγήσαμε στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, στον αρχαιολογικό χώρο του Απόλλωνα Υλάτη, στο Μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσσίου, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στην Πράσινη Γραμμη, στο Αρχαιολογικό μουσείο κτλ.

Την ομάδα Erasmus+ του Γυμνασίου Επισκοπής αποτελούν ο Β.Δ.Α κύριος Ροδόλφος Καραϊσκάκης, φυσικός, η καθηγήτρια αγγλικών κυρία Ελισάβετ Αντωνιάδου και οι φιλόλογοι, κυρίες Φλωρεντία Κούμουρου, Ρέα Παναγιώτου και Τροοδία Σοφοκλέους- Παλαιολόγου .

Τροοδία Σοφοκλέους- Παλαιολόγου

Ομάδα Erasmus+ Γυμνασίου Επισκοπής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5423