Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στην 3η κινητικότητα του Erasmus + KA210 «Computers in our life»


To Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας είναι το συντονιστικό σχολείο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , «Computers in our life», στο οποίο συμμετέχουν επίσης η Ελλάδα, η Σικελία και η Πορτογαλία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με τις πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη της πληροφορίας και τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική, καθώς και στην επίδραση που αυτά έχουν με την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή και στην κοινωνία ευρύτερα.

Στο πλαίσιο της 3ης κινητικότητας, δύο εκπαιδευτικοί και δύο μαθητές/τριες από την κάθε χώρα εταίρο είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην πόλη της Ξάνθης από τις 2 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το «2o Γυμνάσιο Ξάνθης», το οποίο ανέλαβε τη φιλοξενία της 3ης κινητικότητας είχε ως ειδικό θέμα, «Artificial Intelligence in our life». Στο πλαίσιο της συνάντησης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ιστορική αναδρομή αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη αναλύοντας την εξέλιξή της μέχρι τη σημερινή εποχή. Ήρθαν σε επαφή με ενδιαφέρουσες εφαρμογές και συζήτησαν τους προβληματισμούς τους με εμπειρογνώμονες επί τους θέματος. Επιπρόσθετα, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές οι οποίες με τη χρήση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης μπορούσαν να λυθούν πάρα πολύ εύκολα.  Έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή  «ChatGPT», που τυγχάνει ευρείας χρήσης από μικρούς και μεγάλους και αποτελεί επανάσταση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.  

Παράλληλα, η φιλοξενούσα χώρα δεν παρέλειψε να οργανώσει μια θερμή υποδοχή, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία και εκκλησίες. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στην πόλη της Ξάνθης, επίσκεψη στην παλιά πόλη της Καβάλας, στο μοναστήρι της Αρχαγγελιώτισσας, πεζοπορία στον ποταμό Νέστο καθώς και επίσκεψη στο νησί της Θάσου.

Τόσο μεταξύ των μαθητών/τριών όσο και μεταξύ των συνοδών εκπαιδευτικών δημιουργήθηκε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ταξιδιού. Ενός ταξιδιού  γεμάτου εμπειρίες και νέα γνώση.

Οι χώρες εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους με προορισμό τη Λάρνακα τον προσεχή Δεκέμβριο όπου και θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο του Προγράμματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1032