Βραβεία Α΄ Δημοτικού Χλώρακας στον διαγωνισμό: Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες 2023-24


Οι μαθητές του Α΄Δημοτικού Χλώρακας είχαν σημαντικές διακρίσεις στον διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια:  Εκπαιδευτικές γέφυρες (2023 24)».  Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.  Ο διαγωνισμός - γέφυρα ενώνει την κάθε εκπαιδευτική μονάδα με τον κόσμο και τον μαθητή με τη ζωή.

Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 23 Απριλίου 2024, το σχολείο απέσπασε τις ακόλουθες διακρίσεις:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία «project» με θέμα: «Δικαίωμα στην Ειρήνη» από τα παιδιά της Δ’ τάξης.  Παιδαγωγική Επιμέλεια: Αφροδίτη Χρίστου.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία «εφημερίδα» με θέμα: «Φωνή … στην Ειρήνη» από τα παιδιά της Δ’ τάξης.  Παιδαγωγική Επιμέλεια: Αφροδίτη Χρίστου.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία «διήγημα» με θέμα: «Χώμα» από τα παιδιά της Γ’2 τάξης.  Παιδαγωγική Επιμέλεια:  Νικολέττα Γιαννίτσαρου.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία «τρισδιάστατη κατασκευή» με θέμα:  «Λύκειο Ελληνίδων   Αμμοχώστου, τα ρούχα που έμειναν» από τα παιδιά της Ε’1.  Παιδαγωγική Επιμέλεια:  Χαρούλα Νεοφύτου

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία «σποτ» με θέμα:  «Πέτα τα όπλα τώρα» από τα παιδιά της Δ’ τάξης.  Παιδαγωγική Επιμέλεια: Αφροδίτη Χρίστου.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τις συμμετοχές και τις επιτυχίες τους.  Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού και της εκδήλωσης.  Τόσο η προσέγγιση των συμμετεχόντων όσο και η βιωματική επικοινωνιακή μάθηση που επιτυγχάνεται, καταδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός βοηθά τους μαθητές μας να προσεγγίσουν κριτικά την ιστορική και πολιτισμική μας παράδοση.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










415