Το Δημοτικό Σχολείο Γερίου εκπαιδεύεται για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Διδασκαλίας


Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ 2022-1-CY01-KA122-SCH-000076983 με θέμα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Σχολικής Μονάδας και Αειφόρος Ανάπτυξη  το Δημοτικό Σχολείο Γερίου Β΄ συμμετείχε στην Φλωρεντία της Ιταλίας στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools». Η εμπειρία ήταν εξαιρετική τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε πολιτισμικό. Η συνάντηση και συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες ήταν επωφελής και πολύτιμη, καθώς έγινε ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους/στις εκπαιδευτικούς προερχόμενοι/νες από εκπαιδευτικά συστήματα με κοινά, αλλά και διαφορετικά σημεία αναφοράς.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου σε μια ιστορική ευρωπαϊκή πόλη, πρωτεύουσα της αναγέννησης ήταν εξίσου σημαντική, εφόσον η περιήγηση μέσα στην πόλη απέφερε πλούσιες εμπειρίες.

Το σεμινάριο, το οποίο είχε διάρκεια 6 εργάσιμες μέρες, ήταν πολύ καλά οργανωμένο με πλούσιο περιεχόμενο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με λογισμικά, εφαρμογίδια και διαδικτυακές πλατφόρμες και να συνεργαστούν εποικοδομητικά και με ενθουσιασμό σε ομάδες για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων, τα οποία είχαν καθοριστεί από τον εκπαιδευτή. Μέσα από αυτή την επιμορφωτική δράση ενισχύθηκαν οι δεξιότητες όλων των συμμετεχόντων στην επιλογή και χρήση των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία ανάλογα με τις διδακτικές επιδιώξεις. Στο σχολείο του παρόντος και προπάντων στο σχολείο του κοντινού μέλλοντος η χρήση της τεχνολογίας στη διδασκαλία και η απόκτηση ουσιαστικών ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο από τους/τις εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά είναι πέρα για πέρα απαραίτητη.

 




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










603