To Δημοτικό Αγίου Τύχωνα σε εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου


Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Τύχωνα συμμετείχε στην Παγκοινοτική Εκδήλωση με την οποία τιμήθηκαν οι Εθνικές Επετείοι της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Τρισάγιο στο Άγαλμα του Πεσόντος Ήρωα  Ηρακλέους και συνεχίστηκε με Λαμπαδοδρομία προς την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ναού του Αγίου Τύχωνα. Τα παιδιά του σχολείου παρέλασαν κρατώντας επικεφαλής το Λάβαρο με τον πολιούχο Άγιο Τύχωνα και ακολούθησε άγημα με την ελληνική και την κυπριακή σημαία.

Η πομπή κατέληξε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων όπου ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά του ΣΚΕ, του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Αγίου Τύχωνα.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε η Ευρωβουλεύτρια Δρ.Ελένη Σταύρου.Ο Κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα κ.Πάμπος Ιωάννου χαιρέτησε την εκδήλωση. Το Δημοτικό συμμετείχε με το θεατρικό 25η Μαρτίου, το ποίημα Οι Σουλιώτισσες και Παραδοσιακούς Χορούς. Τα παιδιά, που κατάγονταν από διάφορες χώρες, φόρεσαν παραδοσιακές Ελληνικές και Κυπριακές στολές διανθίζοντας έτσι την εκδήλωση με μοναδική χάρη και λεβεντιά.

Μέσα από το θεατρικό, το ποίημα και τους χορούς τα παιδιά μας εξιστόρησαν την ελληνική επανάσταση, αποδίδοντας τα βάσανα, την καταπίεση, τους διωγμούς και τον εξανδραποδισμό της φυλής, που οδήγησαν τον ελληνισμό στην αναζήτηση της ελευθερίας του από τον βάναυσο κατακτητή.

Η παρουσία των παιδιών έδωσε μηνύματα ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας.Οι Νέοι μας πιστεύουν στην παράδοση και συνεχίζουν το δρόμο που χάραξαν οι ηρωικοί πρόγονοί μας.Παίρνοντας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










566