Σημαντική βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων στο ΣΤ΄ (ΚΑ-ΚΒ) Δημοτικό Λεμεσού-Αγ. Νικολάου


Μέσα από την αξιοποίηση του Προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε.+

Το Στ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΑ -  ΚΒ) - Αγίου Νικολάου είναι ένα σχολείο με ιδιαίτερα δημογραφικά χαρακτηριστικά, αφού ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται, σε ποσοστό 87%, από μαθητές/τριες που προέρχονται από 17 διαφορετικές χώρες προέλευσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους της σχολικής μας μονάδας είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ώστε τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία να μπορούν να ενταχθούν οργανικά στη μαθητική κοινότητα. Για τον λόγο αυτό, το σχολείο μας είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε.+ (Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης+).

 Μέσα από το πρόγραμμα αυτό δίνεται, ανάμεσα σε άλλα, και η δυνατότητα επιπρόσθετης στήριξης των μαθητών/τριών με μεταναστευτική βιογραφία. Η καινούρια δομή του προγράμματος με τον διορισμό συμβασιούχων εκπαιδευτικών, βοήθησε στην απρόσκοπτη και εντατική διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν και η σημαντική βελτίωση των μέσων όρων της ενδιάμεσης αξιολόγησης, πράγμα που αποδεικνύει την πραγματική πρόοδο των  μαθητών/τριών, στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Παράλληλα, μέσα από τον θεσμό του δεύτερου εκπαιδευτικού στην τάξη, παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, αφού υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής διαφοροποίησης, μεγαλύτερης στήριξης των μαθητών/τριών ανάλογα με τις δυνατότητές τους και μεγιστοποίησης του διδακτικού χρόνου.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Δρ Μάριο Στυλιανίδη, τον υπεύθυνο έργου ΔΡΑ.Σ.Ε.+ ΠΛΕ Δρ Γιώργο Γιαλλουρίδη και την οικεία ΕΔΕ κ. Μαρία Τράγγολα, οι οποίοι έμπρακτα στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον θεσμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε σχολικές μονάδες με ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όπως είναι το ΣΤ΄ Δημοτικό Σχολείο - Αγίου Νικολάου, να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους μαθητές/τριες. Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλονται και στον Γενικό Συντονιστή ΔΡΑ.Σ.Ε.+ Λεμεσού κ. Χρήστο Παπαυεριπίδη, για τις άοκνες προσπάθειές του, τόσο στη στήριξη και βελτίωση του ίδιου θεσμού, όσο και των εκπαιδευτικών που δουλεύουν σε αυτόν.

Νίκος Κεραυνός (ΒΔ), τοπικός συντονιστής ΔΡΑ.Σ.Ε.+

Μαριάννα Ανδρέου (Διευθύντρια ΚΑ)

Βασούλα Κούλα (Διευθύντρια ΚΒ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1266