Συμμετοχή Δημοτικού Αποστόλου Βαρνάβα στο πρόγραμμα Erasmus+ Story Changers


Το Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα υποδέχθηκε τη Δευτέρα 19/06/2023 εκπαιδευτικούς από τα εταιρικά σχολεία της Μάλτας, της Ισπανίας και της Ελλάδας καθώς και εκπροσώπους των εταιρικών οργανισμών OMEGA TECH,  Mythos και MMC. Ήταν η τελική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος, STORY CHANGERS : Enhancing Pupils’ Social Skills and Enriching Teaching Methods Through Storytelling and Virtual Reality,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας και στα γραφεία του συντονιστικού οργανισμού στην Κύπρο MMC. 

Τα παιδιά, η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, υποδέχτηκαν με πολύ ενθουσιασμό τους εκπροσώπους των εταιρικών σχολείων και οργανισμών σε μια σεμνή τελετή στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης. Τα παιδιά παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε τραγούδια και  παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη διευθύντρια του σχολείου και  ακολούθησαν δύο παρουσιάσεις στα αγγλικά και στα ελληνικά. Η πρώτη αφορούσε στο σχολείο μας  και  η δεύτερη  στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου, τη μοναδική  μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Γιώργος Ευγενικός εκ μέρους του Οργανισμού ΜΥΘΟΣ, αφηγήθηκε στα παιδιά δύο μικρές ιστορίες, αξιοποιώντας ως εργαλείο την ξεχωριστή φωνή του. 

Οι εταίροι μας ξεναγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις του σχολείου και σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά  για τις εντυπώσεις τους από την πιλοτική εφαρμογή των ιστοριών. Συζήτησαν με τα παιδιά του σχολείου μας για τις ιστορίες που ξεχώρισαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες που είχαν με τα παιδιά των δικών τους σχολείων.  Στη συνέχεια παρουσιάστηκε  στους  εταίρους μας η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο μας. Δείγματα από τις εργασίες των παιδιών είχαν εκτεθεί στη αίθουσα πολλαπλής χρήσης.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας, την οποία χάρηκαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Το Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα συνεχίζει τις προσπάθειές του για καλλιέργεια κοινωνικών  και ψηφιακών δεξιοτήτων  αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία και ευκαιρίες για βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας    

Το πρόγραμμα STORY CHANGERS : Enhancing Pupils’ Social Skills and Enriching Teaching Methods Through Storytelling and Virtual Reality έχει ως βασικούς στόχους την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών μέσω του συνδυασμού της αφήγησης και της εικονικής πραγματικότητας και τη δημιουργία καινοτόμων εργαλείων για την καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά.

Στα πλαίσια του προγράμματος έχει δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με ιστορίες και δραστηριότητες, υλικό για την αξία της αφήγησης, οδηγίες χρήσης του εκπαιδευτικού πακέτου καθώς και του εξοπλισμού VR.  Το υλικό αυτό έχει δημιουργηθεί με βάση τις  διαδραστικές  ιστορίες  «You Tell». Στόχος των ιστοριών αυτών είναι η καλλιέργεια  πέντε  κοινωνικών δεξιοτήτων: φιλία, ανθεκτικότητα, σεβασμός, αποδοχή, οριοθέτηση. Οι ιστορίες αυτές έχουν γραφτεί  βασισμένες στις μεθόδους του Τζιάνι Ροντάρι και του Ευγένιου Τριβιζά και δίνουν επιλογές για διαφορετική εξέλιξη στην πλοκή τους. Κάποιες από τις ιστορίες αυτές έχουν μετατραπεί σε σενάρια εικονικής πραγματικότητας.

Η τελική  παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/06/2023 στα γραφεία του MMCστη Λευκωσία και ώρα 10:00-14:00. Για πληροφορίες και  δήλωση συμμετοχής  bit.ly/3JkRRCR.

Μύρια Νικολαϊδου Τζιωνή 
Διευθύντρια

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










563