ΔΗΚΙ Καθηγητών: Αυθαίρετη μετακίνηση Διευθύντριας άνευ υπηρεσιακών λόγων


    Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών, με ανακοίνωσή της εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και αντίθεσή της, για την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να μετακινήσει αυθαίρετα τη Διευθύντρια του Παγκύπριου Γυμνασίου, με υπηρεσία μίας μόνο σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο αυτό, σε άλλο Σχολείο, χωρίς ουσιαστικά την ύπαρξη οποιονδήποτε υπηρεσιακών λόγων. Η παραδοχή του Υπουργείου Παιδείας ότι η μετακίνηση της συγκεκριμένης Διευθύντριας είναι πολιτική απόφαση, αποδεικνύει ακριβώς την αυθαιρεσία και απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να δώσει εξηγήσεις για τους «πολιτικούς λόγους» που τον υποχρέωσαν να πάρει τέτοια απόφαση.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών, θεωρεί ότι τέτοιου είδους αυθαίρετες ενέργειες πλήττουν το θεσμό του Διευθυντή,  πλήττουν το ίδιο το Δημόσιο Σχολείο. Πάνω όμως από όλα τέτοιες ενέργειες βιαιοπραγούν σε βάρος της ψυχής του ανθρώπου-διευθυντή που καθημερινά καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να φέρει σε πέρας το δύσκολο  έργο του.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών, καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του και να επανατοποθετήσει στο Παγκύπριο Γυμνάσιο τη συγκεκριμένη Διευθύντρια, η οποία, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τον Καθηγητικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Γονέων και τη Σχολική εφορεία. Καλούμε παράλληλα το Σύνδεσμο των Διευθυντών να προβεί σε κάθε διάβημα προς άρση της αδικίας αυτής. Η δημιουργία κανονισμών για τις μετακινήσεις των Διευθυντών, μετά και την προκλητική αυτή ενέργεια, καθίσταται πλέον αδήριτη ανάγκη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





126