Διεθνής επιτυχία του Δρος Ανδρέα Χατζηχαμπή


   Ο Δρ. Ανδρέας Χατζηχαμπής, Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥΚΠΕΕ και Σύμβουλος Βιολογίας στη ΔΜΕ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχει εκλεγεί ομόφωνα Πρόεδρος ολόκληρου του Προγράμματος στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο European Network for Environmental Citizenship (ENEC, EUCOST Action CA16229).

Στο ENEC, συμμετέχουν περισσότεροι από 78 καθηγητές ανεπιστημίου, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από 28 ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ οι οποίοι ανήκουν σε πάνω από 70 διαφορετικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλη την Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα συντονίζει και υποστηρίζει ερευνητικές δραστηριότητες όπως συντονισμό και δικτύωση, πολυήμερα ερευνητικά εργαστήρια (research workshops), επισκέψεις ερευνητών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα άλλης χώρας, συγγραφή επιστημονικών άρθρων κ.α.

O Δρ. Χατζηχαμπής στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δράσης Cost ENEC CA16229 είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό και εφαρμογή της Δράσης σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την επίτευξη των επιστημονικών και ερευνητικών της στόχων. Διαχειρίζεται τις αιτήσεις νέων πανεπιστημίων και οργανισμών για ένταξη στο Δίκτυο. Συντονίζει και διαχειρίζεται το Πρόγραμμα Εργασίας και εκπροσωπεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο σε ευρωπαϊκές συναντήσεις και οργανισμούς.

Στην Κύπρο συμμετέχουν ερευνητές από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης – ΚΥΚΠΕΕ, το ΤΕΠΑΚ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cost.eu/COST_Actions/ca/CA16229? , τηλ: 99477309

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










155