Διεθνής διάκριση του Λυκείου Κύκκου Πάφου στον 14ο Διαγωνισμό Ποίησης «Castello di Duino»


    Το συλλογικό έργο «Ode to Motherland» του Λυκείου Κύκκου Πάφου, διακρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα για σχολεία του 14ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης «Castello di Duino”, που διοργανώνεται στην Τεργέστη την πόλη όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης στις 17 Μαρτίου 2018.

Ο διαγωνισμός ποίησης «Castello di Duino», ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο απευθύνεται σε νέους ως 30 ετών και σε σχολεία από όλο τον κόσμο και διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico, με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino και άλλους καταξιωμένους φορείς. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποίηση και Αλληλεγγύη», καθώς και του Διεθνούς Βραβείου Ποίησης «Castello di Duino», είναι η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τεργέστης  Gabriella Valera Gruber.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το Casa/Home και μπορούσε να αναπτυχθεί με τρόπο απόλυτα ελεύθερο μέσα από τη μεταφορά και τη φαντασία. Το συγκεκριμένο έργο καταπιάνεται με τη μεταφορική έννοια του όρου Casa/Σπίτι εννοώντας την πατρίδα. Βασισμένο στη σχηματική ποίηση το έργο «Ode to Motherland» είναι μια ωδή στην πατρίδα η οποία συνοδεύεται όπως και στην αρχαιότητα από μουσική και εγκωμιάζει την ιστορία της πατρίδας, την ταυτότητα των πόλεων της, τις μνήμες και την ανάγκη των κατοίκων της για μια πατρίδα ενωμένη. Αυτή η ανάγκη για μια ενωμένη πατρίδα απoτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία αυτού του έργου. Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχαν με ποιήματα σχολεία από χώρες από όλο τον κόσμο όπως την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κίνα, Νιγηρία, Μεξικό, Ν. Αφρική, Κροατία, Ουκρανία και πολλές άλλες.  

Στο έργο συμμετείχαν με ποιήματα τους οι μαθητές Χαραλάμπους Μάριος Εφραίμ Βαρνάβας,  Γεωργιάδη Ήρα, Λοιζίδου Σεμέλη, Μιχαηλίδη Βεατρίκη, Σάββα Αγγελική, Τσούκαρη Ραφαήλια-Θάλεια και η εκπαιδευτικός Γεωργία Χαραλάμπους η οποία είχε και τη γενική επιμέλεια.

Η οπτικοακουστική μορφή του έργου επενδύθηκε μουσικά με το ορχηστρικό κομμάτι «Απόκριση» του συνθέτη Βάσου Αργυρίδη.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142