Διάκριση της Κύπρου στην Παγκόσμια Oλυμπιάδα Γεωγραφίας στο Πεκίνο


Δύο αργυρά μετάλλια και ένα χάλκινο εξασφάλισε τετραμελής κυπριακή μαθητική ομάδα που συμμετέσχε στη 13η παγκόσμια ολυμπιάδα γεωγραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από 16-22 Αυγούστου 2016. Αργυρό μετάλλιο πήραν οι μαθητές της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας Κωνσταντίνος Λόρδος και Σάββας Μάρκου, και χάλκινο μετάλλιο ο μαθητής Ορέστης Μιχαηλίδης  επίσης της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Πολύ κοντά στο μετάλλιο βρέθηκε και ο τέταρτος μαθητής της κυπριακής ομάδας, ο Ανδρέας Ματθαίου του Grammar School Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος συμμετέσχε για πρώτη φορά σε ολυμπιάδα γεωγραφίας, μετά από πρόσκληση που απηύθυναν η Διεθνής Γεωγραφική Ένωση και η κινέζικη οργανωτική επιτροπή προς τον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου, ο οποίος ήταν ο οργανωτής και συντονιστής της όλης διαδικασίας. Η επιλογή της κυπριακής ομάδας έγινε κατόπιν παγκύπριου διαγωνισμού στη γεωγραφία που διοργάνωσε ο Γεωγραφικός Όμιλο Κύπρου.

Στην ολυμπιάδα πήραν μέρος 180 μαθητές  ηλικίας 16-19 ετών από 45 χώρες, ανάμεσα στις οποίες  οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Βρετανία.

Της κυπριακής αποστολής ηγούντο οι καθηγητές γεωγραφίας Χαρούτ Πογιατζιάν της Αγγλικής Σχολής και Μάριος Παύλου του Grammar School.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133