Δ. Ταλιαδώρος: Θα αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Παιδείας


«Ζήσαμε όλους αυτούς τους μήνες το σενάριο των εκβιασμών και των απειλών και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε οτιδήποτε»

«Θα αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Θέλουμε να πληροφορηθούμε με ποίο τρόπο θα εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος ο οποίος προσθέτει:

 «Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε προϋποθέσεις:

  1. Διαφωνεί με την κατάργηση του προγράμματος του αλφαβητισμού
  2. Διαφωνεί με την αλλαγή του τρόπου εργαστηριοποίησης των μαθημάτων της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας
  3. Εκφράζουμε την ανησυχία μας με τον κίνδυνο να παραμείνουν αδιόριστοι, ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων παρόλο που εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω αλλαγής της πολιτικής διορισμών που έγιναν από το υπουργείο Παιδείας

Αναμένουμε ότι ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα μας δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε σχέση με τις σημερινές αναφορές στην ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔ επιθυμούμε να επισημάνουμε ότι ζήσαμε όλους αυτούς τους μήνες το σενάριο των εκβιασμών και των απειλών και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε οτιδήποτε. Τα προβλήματα και η ένταση στην Μέση Εκπαίδευση δεν προέκυψαν από τη μείωση του αριθμού των μαθητών (υπολογίζονται στους 400) που θα είναι τον Σεπτέμβριο χαμηλότερη (λόγω ροής μαθητών από τα Ιδιωτικά Σχολεία και τις Τεχνικές Σχολές) αλλά από την κατάργηση προγραμμάτων στην οποία προχώρησε ο υπουργός επιχειρώντας να καταργήσει περίπου 100 θέσεις.

Θα προσέλθουμε στη συνάντηση με τον υπουργό και ευελπιστούμε να αρθούν οι λόγοι που μας οδηγούν να υπερασπιστούμε ακόμη και με δυναμικά μέτρα το δημόσιο σχολείο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










120