Τελετή Αποφοίτησης του Cyprus College Λεμεσού 2023


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27ης Ιουλίου 2023, η Τελετή Αποφοίτησης του Cyprus College Λεμεσού, όπου απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους απόφοιτους της τάξης του 2023. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, απονεμήθηκαν βραβεία στους πρωτεύσαντες απόφοιτους του Κολεγίου.

Στον χαιρετισμό του, ο διευθυντής του Κολεγίου, Γιώργος Παλλαρής, εξύμνησε την προσπάθεια των αποφοίτων, χαρακτηρίζοντας την βραδιά ως την κορύφωση ενός όμορφου εκπαιδευτικού ταξιδιού και την αφετηρία ενός νέου, πιο απρόβλεπτου και πιο συναρπαστικού.

Σε πρόσθετη αναφορά του, ο κ. Παλλαρής επισήμανε τις προσπάθειες του Cyprus College να προετοιμάσει μια γενιά φοιτητών έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και να συνεισφέρει στην κοινωνία με πρωτοποριακούς τρόπους. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες πρωτοβουλίες του κολλεγίου όπως τη λειτουργία του «CYC Makerspace», ενός τεχνολογικού κέντρου δημιουργίας που ενθαρρύνει την εφευρετικότητα, την καινοτομία, και την πρακτική εξάσκηση καθώς και την προώθηση των κινητικοτήτων Erasmus που επιτρέπουν στους φοιτητές να ζήσουν εμπειρίες στο εξωτερικό και να αποκτήσουν ευρύτερο φάσμα δεξιοτήτων, ενισχύοντας έτσι την προσαρμογή τους στις επιχειρηματικές και κοινωνικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό στοιχείο της βραδιάς αποτέλεσε η ανάδειξη των δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς που υλοποίησε το Cyprus College Λεμεσού κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023. Ο κ. Παλλαρής τόνισε ότι οι δραστηριότητες αυτές, οι οποίες είναι κομμάτι της αποστολής του Cyprus College για Αριστεία και Κοινωνική Ευθύνη, αποσκοπούν στη διάπλαση μιας γενιάς φοιτητών με αυξημένη κοινωνική συνείδηση και την ικανότητα να προσφέρουν θετικά στην κοινωνία μας.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε όλο το ακαδημαϊκό και το διοικητικό προσωπικό που μετά από 13 χρόνια λειτουργίας του παραρτήματος του Cyprus College στη πόλη της Λεμεσού, το έχει εδραιώσει ως η πρώτη επιλογή για σπουδές στους τομείς της Αισθητικής, της Τεχνολογίας Η/Υ και Δικτύων και της Διοίκησης Γραφείου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ Παλλαρής προέτρεψε τους νέους αποφοίτους να αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη. Τους ενθάρρυνε όπως θέτουν υψηλούς στόχους για τον εαυτό τους και να δουλεύουν σκληρά με επιμονή και υπομονή ώστε να τους πραγματοποιούν.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του απόφοιτου με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση μεταξύ όλων των αποφοίτων του Cyprus College Λεμεσού, Αλέξανδρου Λιασίδη, απόφοιτου του προγράμματος «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων» και έγινε η  απονομή των τίτλων σπουδών από τον Διευθυντή του Κολεγίου.

Στην τελετή αποφοίτησης τίμησε με την παρουσία του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Cyprus College, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, καθώς επίσης ο Ανώτερος Λειτουργός της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης, Δρ Πανίκος Γιωργούδη, ο Πρόξενος της Σλοβενίας κ Εύρος Αλεξάνδρου, και ο Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας της διεθνής έρευνας TIMSS του Διεθνή Οργανισμού για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Επιτευγμάτων Δρ. Χρίστος Παυλίδης.

Σήμερα, στο Cyprus College Λεμεσού, λειτουργούν συνολικά 8 κλάδοι σπουδών,

  • Αισθητική (Δίπλωμα, Πτυχίο)
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων (Δίπλωμα, Πτυχίο)
  • Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Δίπλωμα)
  • Γραμματειακές Σπουδές (Δίπλωμα)
  • Ιατρικός Επισκέπτης (Δίπλωμα)
  • Πληροφορική (Πτυχίο)

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στο Cyprus College μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κολεγίου www.cycollege.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










7457