A΄ Βραβείο στους μαθητές της Α’ Τεχνικής Λευκωσίας για κατασκευή υβριδικού Go Καρτ με καύσιμο νερό


Ομάδα μαθητών του κλάδου Μηχανολογίας και Μηχανικής αυτοκινήτων εξασφάλισε το πρώτο βραβείο στον φετινό διαγωνισμό «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» (ΤΕΚΕ) που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Η φετινή εργασία ασχολήθηκε με την “Κατασκευή υβριδικού Go kart αυτοκινήτου με ενέργεια που παράγεται από βενζίνη και αέριο HHO(νερό)”

Το πρωτότυπο αυτό προϊόν προσφέρει μια λειτουργική λύση στο σύγχρονο ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, αυτό της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Η κατασκευή πέρασε από όλα τα στάδια του ελέγχου με αποτέλεσμα στα test drives, το τετράτροχο Go Καρτ να έχει εξαιρετικές επιδόσεις με ταυτόχρονη μείωση στους ρύπους.

Η μηχανή ενώ ξεκινά με καύσιμο την βενζίνη στη συνέχεια έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτείται ταυτόχρονα με νερό, αλλά και με μόνο HHO (νερό). Η επιλογή όπως επιδείχθηκε γίνεται με ένα εργονομικά σχεδιασμένο διακόπτη τοποθετημένο στο τιμόνι του Go Καρτ.

«Τέτοια ερευνητικά προγράμματα δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να εργαστούν ομαδικά για την επίτευξη ενός στόχου…» δήλωσε ο Δ/ντής της σχολής κος Ευαγόρας Αριστοτέλους.   «Μια δεξιότητα τόσο σημαντική για τον πολίτη του 21ου αιώνα..» συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Μιχαήλ ΒΔΑ υπεύθυνος του κλάδου Μηχανικής Αυτοκινήτων.

Η τελετή βράβευσης και η απονομή των χρηματικών επάθλων θα γίνει στις 7 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Για πληροφορίες και λεπτομέρειες στην Ιστοσελίδα της  Α’ Τεχνικής Λευκωσίας http://tech-scholi1-lef.schools.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205