Αυτή είναι πρόταση Καδή στην ΟΕΛΜΕΚ. Τι γράφει στην επιστολή του


  Με επιστολή του στην ΟΕΛΜΕΚ την περασμένη Τρίτη 30 Αυγούστου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής αναφέρει:   

«Πρόεδρο και Μέλη Γραμματείας ΟΕΛΜΕΚ

Θέμα: Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ στις 29/8/2016.

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα θα ήθελα να θέσω υπόψη σας την πιο κάτω εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τα μέτρα που θα ληφθούν για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων το σχολικό έτος 2016-2017.

Α. Πρόγραμμα αλφαβητισμού

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα λειτουργήσουν πιλοτικά δύο προγράμματα αλφαβητισμού, τα οποία θα αξιολογηθούν για την αποτελεσματικότητά τους από το ΚΕΕΑ. Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στην εκπαίδευση.
Τα δύο προγράμματα είναι:
α) Πρωινό πρόγραμμα
Πρωινό πρόγραμμα θα λειτουργήσει για τις Α' και Β' τάξεις Γυμνασίου. Δημιουργούνται ομάδες μαθητών από 4-8 μαθητές και θα διδάσκονται 2 περιόδους Ελληνικά και 2 Μαθηματικά. Οι μαθητές θα αποσύρονται, για τη διδασκαλία των μαθημάτων, από μη εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία θα καθοριστούν, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε σχολείου. Το πρόγραμμα θα αναλαμβάνουν καθηγητές, οι οποίοι θα τύχουν της απαραίτητης επιμόρφωσης και στήριξης.
β) Απογευματινό πρόγραμμα}
Απογευματινό πρόγραμμα θα λειτουργήσει για την Γ' τάξη Γυμνασίου στα Κρατικά Ινστιτούτα Εκπαίδευσης (ΚΙΕ). Δημιουργούνται ομάδες μαθητών από 4-8 μαθητές και θα διδάσκονται 2 περιόδους Ελληνικά και 2 Μαθηματικά.

Β. Εργαστηριοποίηση μαθημάτων Πληροφορικής, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας και Οικιακής Οικονομίας

Αλλαγή στην υφιστάμενη μέθοδο εργαστηριοποίησης θα γίνει στην Α' τάξη Γυμνασίου. Η αλλαγή θα εφαρμοστεί σε αριθμό σχολείων και τμημάτων που δεν θα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των σχολείων. Η νέα μέθοδος θα εφαρμόζεται ως εξής:

I. Δημιουργούνται ομάδες εργαστηρίων με αριθμό μαθητών μέχρι 14-15.

II. Οι ομάδες δημιουργούνται με την ένωση 2 τμημάτων κοινού κορμού

και τη δημιουργία συνδιδασκαλίας 3 ομάδων μαθητών.
III.  Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε σχολεία όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και με τρόπο που διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών.

Γ. Πρόσθετες αποσπάσεις

Θα παραχωρηθούν 8 πρόσθετες θέσεις αποσπάσεων, οι οποίες θα δοθούν στις ειδικότητες όπου παρουσιάζεται πρόβλημα διορισμών».

Δρ Κώστας Καδής

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165