Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου: Πρόσκληση για δημιουργία Μητρώου Λεκτόρων για Εκπαιδευτικά της Προγράμματα


Που θα προσφερθούν από την ΑΑΚ, για την περίοδο 2024-2026. 

Η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου (Α.Α.Κ.) απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με τη δημιουργία Μητρώου Λεκτόρων για τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα, που θα προσφερθούν από την ΑΑΚ, για την περίοδο 2024-2026.

  1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1.1.  Η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από φυσικά πρόσωπα για να παρέχουν υπηρεσίες ως Λέκτορες σε προγράμματα εκπαίδευσης / κατάρτισης / επιμόρφωσης που διοργανώνει.

1.2.  Συγκεκριμένα η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου προσφέρει Προγράμματα Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής τα οποία περιλαμβάνουν τα θέματα που καταγράφονται στο Παράρτημα Ι.

1.3.  Σημειώνεται ότι η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου διατηρεί σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο οι Λέκτορες αξιολογούνται σε σχέση με την εκπαιδευτική τους επάρκεια και την ανταπόκριση σε προσκλήσεις για διδασκαλία. Η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου δύναται να συνεχίζει τη συνεργασία με τον ίδιο Λέκτορα, νοουμένου ότι η αξιολόγησή του κριθεί ικανοποιητική.

1.4. Στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικές ανάγκες Θεματικών επιβάλλουν εκτενέστερη αξιοποίηση Λεκτόρων, οι Λέκτορες οι οποίοι θα καταχωρηθούν στο Μητρώο δύνανται να συμμετέχουν σε συναφή διαδικασία αγοράς προσφορών.

2. ΤΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Οι εκπαιδεύσεις κατά κανόνα θα διεξάγονται στην Αστυνομική Ακαδημία.

3. ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Η διάρκεια εκτέλεσης του αντικειμένου της πρόσκλησης ορίζεται σε χρονικό διάστημα τριών ετών (2024-2026).

4. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΕΚΤΟΡΩΝ

4.1.   Διδασκαλία

4.1.1.  Η διδασκαλία γίνεται σύμφωνα με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα κάθε εκπαίδευσης, όπως ορίζεται από την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

4.1.2. Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα, με εξαίρεση συγκεκριμένα προγράμματα στα οποία η διδασκαλία διεξάγεται στην Αγγλική.

4.1.3.  Κάθε Λέκτορας έχει υποχρέωση να ετοιμάσει και αποστείλει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στις εκπαιδεύσεις (σημειώσεις σπουδαστών), τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη εκπαίδευση στην οποία θα χρησιμοποιηθεί.

4.1.4.    Κάθε Λέκτορας έχει υποχρέωση εάν αυτό ζητηθεί, να ετοιμάσει και παραδώσει αριθμό ερωτήσεων για να περιληφθούν στο εξεταστικό δοκίμιο που θα ετοιμαστεί (του θέματος που θα διδάξει), κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Α.Α.Κ.

4.1.5.   Οι εκπαιδεύσεις (υλικό και δραστηριότητες) θα εμπλουτίζονται σε συνεργασία με την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, με έμφαση στη σύνδεση της θεωρίας µε την πρακτική εφαρμογή, και την ενεργητική μάθηση.

4.1.6.   Η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου προωθεί την ενεργητική μάθηση για την επίτευξη των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Κατ’ επέκταση, ο κάθε Λέκτορας αναμένεται να χρησιμοποιεί συνδυασμό εκπαιδευτικών μεθόδων με επίκεντρο τον σπουδαστή.

4.2.  Τήρηση Διαδικασιών

4.2.1.   Τήρηση των προνοιών του έργου στο οποίο εμπλέκονται.

4.2.2.   Αυστηρή τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των Λεκτόρων και των εκπαιδευομένων από την εκπαίδευση.

4.2.3.   Τήρηση και ενημέρωση εγγράφων (παρουσιολόγιο, στοιχεία εκπαιδευομένων κτλ.), τα οποία κρίνονται αναγκαία από την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

4.2.4.  Τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, όπως αυτά καθορίζονται από την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

4.2.5.  Ευθύνη προστασίας και ασφάλειας των χώρων, στους οποίους διεξάγονται οι εκπαιδεύσεις, καθώς και της υλικοτεχνικής υποδομής των χώρων αυτών.

4.2.6.  Προσαρμογή σε οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων.

5. ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ

Το ύψος της αντιμισθίας των Λεκτόρων ορίζεται στα 65 ευρώ, ανά διδακτική περίοδο (45΄), η οποία περιλαμβάνει εκπαίδευση με σημειώσεις και ετοιμασία ερωτήσεων τελικών εξετάσεων εάν αυτό ζητηθεί και διόρθωση τελικών εξετάσεων. Η αντιμισθία δύναται να διαφοροποιηθεί στις περιπτώσεις που ισχύουν οι διαδικασίες προσφορών. Σημειώνεται επιπρόσθετα ότι η αντιμισθία καταβάλλεται με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος

6. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

6.1.   Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών (σε συναφή θέματα όπως αυτά καταγράφονται στο Παράρτημα Ι) από αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,

ή

Μεταπτυχιακός Τίτλος από αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (σε συναφή θέματα όπως αυτά καταγράφονται στο Παράρτημα Ι) και δεκαετή εμπειρία στη διδασκαλία του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου σε ενήλικες στον συγκεκριμένο τομέα (στις περιπτώσεις που η φύση του γνωστικού αντικειμένου το απαιτεί),

ή

Πτυχίο (σε συναφή θέματα όπως αυτά καταγράφονται στο Παράρτημα Ι) από αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και δεκαπενταετή εργασιακή εμπειρία στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο,

ή

Επαγγελματικό Τίτλο (σε συναφή θέματα όπως αυτά καταγράφονται στο Παράρτημα Ι) από αρμόδια Επαγγελματικά Σώματα και δεκαπενταετή εργασιακή εμπειρία στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

6.2.  Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας.

6.3.    Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ικανοποιητικές συστάσεις αναφορικά με το χαρακτήρα τους (βλέπε παράγραφο 9.5).

6.4.    Σημειώνεται ότι, συμπερίληψη λεκτόρων στο Μητρώο δεν προϋποθέτει οποιαδήποτε υποχρέωση της Αστυνομικής Ακαδημίας για συνεργασία.

7. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

7.1. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την επιστολή επίδειξης ενδιαφέροντος, συνοδευόμενη από το Έντυπο Δήλωσης Ενδιαφέροντος (Παράρτημα ΙΙ) και τα συνοδευτικά έγγραφα των αιτήσεών τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση aak.registry@police.gov.cy. Το μήνυμα να φέρει την ένδειξη -

«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 1/2023: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΛΕΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΚ»

(με κεφαλαία γράμματα)

7.2.   Τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023, η ώρα 13:00.

7.3.    Επιστολές επίδειξης ενδιαφέροντος που θα είναι εκπρόθεσμες δεν θα γίνονται αποδεκτές.

7.4.    Επιστολές επίδειξης ενδιαφέροντος που υποβλήθηκαν στο παρελθόν θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου.

8. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

8.1.  Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα (παράγραφο 6) από τριμελή Επιτροπή Επιλογής.

8.2.  Η Επιτροπή Επιλογής αξιολογεί την αίτηση κάθε ενδιαφερομένου με βάση τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα που αναφέρονται στην παράγραφο 6, και σύμφωνα με τις θεματικές που αναφέρονται στο Παράρτημα Ι.

8.3.   Οι υποψήφιοι οι οποίοι πληρούν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα καταχωρούνται στο Μητρώο, στα θέματα που θα μπορούν να παρουσιάσουν / διδάξουν.

9. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

9.1.  Επιστολή στην οποία να αναφέρεται το ενδιαφέρον τους για συμπερίληψη τους στο Μητρώο, συνοπτική περιγραφή των προσόντων τους σε σχέση με τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα.

9.2.   Συμπληρωμένο το Έντυπο Δήλωσης Ενδιαφέροντος.

9.3.   Πλήρες βιογραφικό σημείωμα στα Ελληνικά.

9.4.    Αποδεικτικά στοιχεία των προσόντων τους -

9.4.1.  Πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα πτυχίου/τίτλου και αναλυτική βαθμολογία

9.4.2.  Πιστοποίηση ακαδημαϊκών/επαγγελματικών προσόντων από αρμόδιο ακαδημαϊκό / επαγγελματικό Φορέα / Υπηρεσία / Σώμα (ανάλογα με την περίπτωση)

9.4.3.   Βεβαίωση επαγγελματικής/διδακτικής εμπειρίας κτλ, στην Ελληνική ή/και Αγγλική.

9.5.     Τα στοιχεία επικοινωνίας δύο προσώπων που μπορούν να παρουσιάσουν ικανοποιητικές συστάσεις αναφορικά με τον χαρακτήρα και την εμπειρία τους.

9.6. Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου.

10 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου θα ενημερώσει σχετικά όσους απέστειλαν αίτηση ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, στα τηλέφωνα 22808206 ή 22808947 καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, (08:00-13:00) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση aak.registry@police.gov.cy.

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΛΕΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2024 – 2026

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΛΕΚΤΟΡΩΝ

  1. Αγγλική Γλώσσα
  2. Ανθρώπινα Δικαιώματα
  3. Αξιολόγηση Επικινδυνότητας
  4. Αρχιτεκτονική
  5. Αυτοάμυνα (Πολεμικές Τέχνες)
  6. Γεωπολιτική
  7. Γεωστρατηγική
  8. Δημόσια Διοίκηση
  9. Δημόσιες Σχέσεις
  10. Δημοσιογραφία / Μ.Μ.Ε.
  11. Διατροφολογία
  12. Διαχείριση Κρίσεων
  13. Διεθνείς Σχέσεις
  14. Διεύθυνση / Διοίκηση
  15. Δικανικές Επιστήμες
  16. Εγκληματολογία
  17. Εκπαίδευση / Παιδαγωγική (Τριτοβάθμια Εκπαίδευση)
  18. Επικοινωνία
  19. Επίλυση Διαφορών και Δεξιότητες Διαμεσολάβησης
  20. Ευρωπαϊκές Σπουδές
  21. Εφαρμοσμένες Επιστήμες
  22. Ηγεσία
  23. Ηθική
  24. Θεολογία
  25. Ιατροδικαστική
  26. Κοινωνική Εργασία
  27. Κοινωνιολογία
  28. Λογιστική
  29. Λογιστικός έλεγχος
  30. Νομική
  31. Οικονομικά
  32. Οργάνωση και Διοίκηση Αρχών Επιβολής του Νόμου
  33. Πληροφορική
  34. Ποινική Δικαιοσύνη
  35. Πολιτικές Επιστήμες
  36. Στενογραφία
  37. Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Σπουδές
  38. Τουρκικές Σπουδές
  39. Τουρκολογία
  40. Φιλοσοφία
  41. Φυσική Αγωγή
  42. Ψυχιατρική
  43. Ψυχοθεραπεία
  44. Ψυχολογία
  45. Marketing
  46. Operations Management

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΛΕΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2024-2026

Έντυπο Δήλωσης Ενδιαφέροντος

Να υποβληθεί στο Αρχείο της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου (aak.registry@police.gov.cy) με την ένδειξη:

«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 1/2023: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΛΕΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΚ»

(με κεφαλαία γράμματα)

 

1. Προσωπικές Πληροφορίες

Επώνυμο:

Όνομα:

Αρ. Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Email:

 
2. Ακαδημαϊκά Προσόντα

(Όπου υπάρχουν πέραν του ενός τίτλοι σπουδών στο ίδιο επίπεδο αριθμήστε και καταχωρίστε τους τίτλους σε ξεχωριστή γραμμή.)

 Τίτλος Σπουδών

 Θεματικό Αντικείμενο Τίτλου Σπουδών

 Διδακτορικό / Doctorate

 

 

 Μεταπτυχιακό / Masters

 

 

 Πτυχίο / Bachelors

 

 

 Δίπλωμα / Diploma

 

 

 Επαγγελματικός Τίτλος / Professional

Title

 

 Άλλο (καθορίστε)

 

     

3. Άλλα Προσόντα

(να σημειωθούν ότι επιπρόσθετα συναφή προσόντα δεν περιλαμβάνονται στο μέρος 2 πιο πάνω)

 

 

 4. Πολύ Καλή Γνώση Γλώσσας (διαγράφετε ανάλογα)

Ελληνική       Ναι / Όχι Αγγλική           Ναι / Όχι

Άλλη (προσδιορίστε)……………………………………………

5. Συναφή Εμπειρία

Από

Μέχρι

Εργοδότης

Είδος εργασίας

 

 

 

 

 

6. Θέματα Ενδιαφέροντος

(Δηλώστε τις θεματικές που ενδιαφέρεστε να παρουσιάζετε / διδάσκετε και τα επί μέρους θέματα, με σειρά προτίμησης)

 

 Αριθμός Θεματικής (από Παράρτημα Ι)

 Θέμα

1.

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4.

 

 

 7. Συνημμένα

 Σημειώστε ν

 Επιστολή Επίδειξης Ενδιαφέροντος

 

 

 Βιογραφικό Σημείωμα

 

 

             

 Αντίγραφα Τίτλων Σπουδών

 

 Αντίγραφα Επαγγελματικής Εμπειρίας

 

 Στοιχεία επικοινωνίας δύο προσώπων που μπορούν να παρουσιάσουν ικανοποιητικές συστάσεις αναφορικά με τον χαρακτήρα και την εμπειρία μου

 

 Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου

 

Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα αναγραφόμενα στο παρόν έντυπο καθώς και τα επισυναπτόμενα στοιχεία είναι αληθή.

 

………………..                                                                                                                                      ………………………….

Ημερομηνία                                                                                                                                                    Υπογραφή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3005