Αρχίζει σήμερα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "20 Young People, 12 Monuments"


Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή 20 νέους, ηλικίας 18- 30 ετών, πολίτες κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικά εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν στοιχεία της παράδοσης της χώρας τους, καθώς και να γνωρίσουν την κυπριακή παράδοση. Κομμάτια από ποικίλα λογοτεχνικά κείμενα (θεατρικά κείμενα, ιστορικά κείμενα, ποιήματα, παραδοσιακά τραγούδια και μύθοι), από όλες τις χώρες θα αποτελέσουν το ερέθισμα για τις δραματοποιήσεις, που θα παρουσιαστούν με διαδραστικό τρόπο σε 12 μνημεία της Κύπρου.

Κάθε συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος στα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, που θα αφηγείται την εξαήμερη κοινή εμπειρία και το οποίο στη  συνέχεια θα εμφανιστεί σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, διαδίδοντας έτσι τη συμβολή του προγράμματος στην  προώθηση της πολιτιστικής δραστηριότητας της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της  Προεδρίας της ΕΕ, καθώς και των υπολοίπων χωρών που έλαβαν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185