Αρχές Φεβρουαρίου η απόφαση για τον χώρο ανέγερσης του νέου γυμνασίου Πάφου


Επιτακτική θεωρείται πλέον η  ανάγκη ανέγερσης νέου γυμνασίου στην Πάφο. Οι προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος των οργανωμένων γονέων ώστε να ανεγερθεί νέο γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης σε αντικατάσταση του Νικολαϊδείου γυμνασίου το οποίο  συστεγάζεται τα τελευταία τρία χρόνια στο Λύκειο Κύκκου, δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Όλες οι προσπάθειες για εξεύρεση κρατικής γης  έπεσαν στο κενό.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Άντρη Σάββα δήλωσε στο Paideia-Νews  πως ουσιαστικά στην πόλη της Πάφου λειτουργούν μόνο «δυόμιση» λύκεια με αποτέλεσμα το Α’ Λύκειο και  το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου να λειτουργούν ως σχολεία μαμούθ και το Λύκειο Κύκκου με 120 μαθητές!

 «Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων, η Σχολική Εφορεία και όλοι οι οργανωμένοι φορείς της Πάφου συμφώνησαν ότι η πόλη χρειάζεται ένα γυμνάσιο. Εμείς θα θέλαμε ένα γυμνάσιο που να είναι στο κέντρο για να εξυπηρετεί την περιοχή. Δυστυχώς μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, τόσο δικές μας όσο και της επιτροπής που είχε οριστεί προς το σκοπό αυτό, δεν  βρέθηκε στον κεντρικό ιστό της πόλης κατάλληλος χώρος, έστω και για ένα μικρό σχολείο. Έγινε μάλιστα  έρευνα  και στο Κτηματολόγιο για εξεύρεση κρατικής γης, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Μετά από έντονο προβληματισμό  προτάθηκε ένα τεμάχιο χαλίτικης γης στη συνοικία Αναβαργός. Υπήρξαν όμως έντονες αντιδράσεις από διάφορους φορείς.

Αργότερα, εντοπίστηκαν, είπε η κ. Σάββα, δύο πιθανοί χώροι οι οποίοι προτάθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για τον χώρο της πρώην  υπεραγοράς Ορφανίδη και  ένα Τ/κ τεμάχιο πίσω από την οικία επάρχου.

Οι δύο αυτές προτάσεις τέθηκαν ενώπιον του υπουργού Παιδείας. Και οι δύο περιπτώσεις προσφέρονται για ένα μικρό γυμνάσιο των 200 – 300 μαθητών. Ο κ. Καδής, έδωσε οδηγίες σε υπηρεσιακούς να μελετήσουν τους δύο αυτούς χώρους και να υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση το συντομότερο δυνατό, πιθανό μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται η ανέγερση ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου στο Αναβαργός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161