Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του σχεδίου «Αθηνά» στην Ελλάδα


  ΑΘΗΝΑ- Εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως αύριο, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κατατεθεί ιδέες για συγχωνεύσεις όχι μόνο τμημάτων και σχολών αλλά ακόμα και ολόκληρων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τόσο στην περιφέρεια όσο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με δημιουργία υπεριδρυμάτων που θα απορροφήσουν τα υπάρχοντα, βάσει αντικειμένων σπουδών. Για παράδειγμα, μια τέτοια ιδέα περιλαμβάνει την ενοποίηση των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και Χαλκίδας, αλλά και των αθηναϊκών πανεπιστημίων βάσει αντικειμένων, π.χ. όλες οι θεωρητικές επιστήμες σε ένα νέο ίδρυμα, οι θετικές σε άλλο κοκ. Ανάλογες σκέψεις έχουν γίνει και για τα ιδρύματα της συμπρωτεύουσας (ΑΠΘ, Μακεδονίας, ΤΕΙ κ.λπ.) ακόμα και για τα πανεπιστήμια των νησιών (Αιγαίου, Ιονίου). Ωστόσο αποφάσεις προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί, καθώς τόσο εκτεταμένες συγχωνεύσεις παρουσιάζουν και πολλά προβλήματα, εκτός από πλεονεκτήματα.

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος (φωτογραφία) πάντως, μετά τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ενημερώνει σήμερα για τα κριτήρια του επικείμενου εξορθολογισμού στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, επιχειρώντας να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187