Αντεπίθεση Πρύτανη Χριστοφίδη κατά Κυβέρνησης: «Παρέμειναν στην εξουσία και σήμερα μετράμε ερείπια»


Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης, εξαπολύει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Φιλελεύθερος», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Στη συνέντευξή του δίνει εμμέσως, πλην σαφώς, απαντήσεις σε κατηγορίες που αναφέρονται στο πρώτο άρθρο της Διευθύντριας του Γραφείου του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ,  Μαρίνας Σάββα αφού δόθηκε μετά τη δημοσίευσή του και πριν από τη δημοσίευση του δεύτερου άρθρου της.    

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα παραθέτει κάποια σημεία από την συνέντευξη του Πρύτανη Χριστοφίδη στο Φιλελεύθερο που θα συζητηθεί: 

«Στο πλαίσιο ελευθερίας του λόγου και έκφρασης γνωρίζετε ότι μετά την τραγωδία στο Μαρί έλαβα μέρος στις διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό, Και τότε ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση  μετά από τα γεγονότα απάντησα καταφατικά υπενθυμίζοντας μια συγκλονιστική φράση του Καρλ Μαρξ «καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος». Πιστεύω η ενέργεια μου αυτή δεν «συγχωρέθηκε» ποτέ από τη σημερινή Κυβέρνηση. Φυσικά, τότε παρέμειναν στην εξουσία και σήμερα μετράμε ερείπια».

«Είναι γεγονός πως η Κυβέρνηση θα προτιμούσε ένα πανεπιστήμιο που δεν έχει φωνή. Πολλές φορές δέχομαι ανέντιμη κριτική σε διάφορα έντυπα από κομματικούς εμμίσθους, αλλά δεν το θεωρώ σημαντικό. Αρνηθήκαμε να γίνουμε χώρος κομματικών διορισμών. Οι παρεμβάσεις τους δεν έχουν όρια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να προοδεύει το Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι μια όαση στον τόπο».

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου άργησε να ολοκληρωθεί και υπήρξε προσπάθεια ακρωτηριασμού του. Θυμίζω την απόφαση αυτής της Κυβέρνησης, να μην ιδρυθεί Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,  χωρίς να υιοθετηθούν αξιολογήσεις και γνώμες από διεθνείς εμπειρογνώμονες».

«Θέλω να παρακαλέσω τον επόμενο Πρόεδρο, όποιος και να είναι να  διασφαλίσει την ολοκλήρωση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου»

Για την αγορά του πίνακα του Τηλέμαχου Κάνθου έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ αναφέρει:

«Η απόφαση λήφθηκε από το Συμβούλιο του ΠΚ μετά από δική μου πρόταση. Το ποσό δεν είναι μεγάλο όταν οργανισμός  έχει προϋπολογισμό της τάξης των 100.000.000 ευρώ.   Σημειώστε δε ότι το ποσό εκταμιεύτηκε από τα ιδία έσοδα του «ιδρύματος»  και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. …. Πρόκειται για τον πίνακα του Τηλέμαχου Κάνθου «Το Γυναικοπάζαρο»,  ο οποίος θα τοποθετηθεί στη Βιβλιοθήκη»….. «Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία που προνοεί ότι το 1% της αξίας του κτηρίου πρέπει να επενδύεται στον πολιτισμό».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178