Επίσκεψη Γαλλίδας Πρέσβειρας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Συνάντηση με την εξοχότατη Πρέσβειρα της Γαλλίας κυρία Salina Grenet-Catalano είχε την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές σύμπραξης του ΑΠΚΥ και Πανεπιστημίων της Γαλλίας, καθώς και θέματα συνεργασίας με την Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Κύπρο.

Ο Πρύτανης Καθηγ. Πασιαρδής παρουσίασε στην Πρέσβειρα κυρία Grenet-Catalano το εκπαιδευτικό και ερευνητικό προφίλ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και τα πρόσφατα επιτεύγματά του σε θέματα διεθνοποίησης, έρευνας και καινοτομίας. Αναφερόμενος στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ, σημείωσε ότι παρέχει ευελιξία στις σπουδές και άρα τη δυνατότητα εγγραφής Γάλλων πολιτών στα αγγλόφωνα προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Τόνισε, εξάλλου, τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο στη διεθνοποίηση και στην προσέλκυση ξένων φοιτητών σε επιστημονικά πεδία αιχμής, όπως η εκπαιδευτική ηγεσία και πολιτική, η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, η ναυτιλία και οι επιστήμες περιβάλλοντος. Η Πρέσβειρα σημείωσε τις προοπτικές συνεργασίας των Κυπριακών και των Γαλλικών Πανεπιστημίων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, καθώς και τις προοπτικές για εκπαιδευτικές συμπράξεις με στόχο, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό νέων διιδρυματικών προγραμμάτων σπουδών. Αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Κύπρο να υποστηρίξουν την εδραίωση νέων συνεργασιών μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίων της Γαλλίας σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιστημονικών εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, με αμοιβαία οφέλη.

Στη συνάντηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρευρέθηκαν ο κ. Eric Tasotti, σύμβουλος συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης της Γαλλικής πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου και η κ. Helene Francois-Iosifides, υπεύθυνη του γραφείου «Σπουδές στην Γαλλία» του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Κύπρο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










419