493 οι νέες και νέοι απόφοιτοι που έλαβαν τον τίτλο σπουδών τους από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Στη 16η (XVΙ) Τελετή Αποφοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

484 απόφοιτοι από τέσσερα (4) πτυχιακά και είκοσι δύο (22) μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των τριών Σχολών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και έλαβαν τους τίτλους σπουδών τους στη 16η (ΧVI) Τελετή Αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 10 Νοεμβρίου 2023. Στην Τελετή έλαβαν τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο και εννέα (9) νέοι διδάκτορες.

Την Τελετή χαιρέτησε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφειάδης. Ο Υπουργός εξήρε το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό και επιστημονικό έργο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και τις υπηρεσίες που προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό με διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών, τα οποία είναι εφόδια για την ανταγωνιστική αγορά εργασίας. «Όπως ακριβώς επιτάσσουν οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής», τόνισε, «αξιοποιώντας ποικίλες προσεγγίσεις της διαδικτυακής διδασκαλίας, έχει πετύχει (το ΑΠΚΥ) να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο και καινοτόμο ψηφιακό περιβάλλον μάθησης και να εδραιωθεί σε τοπικό και διεθνές επίπεδο». Διαβεβαίωσε εξάλλου για τη στήριξη της Πολιτείας στις αναπτυξιακές δράσεις του ΑΠΚΥ όπως και όλων των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας. Απευθυνόμενους στους αποφοίτους, ο κ. Βαφειάδης εξήρε τις θυσίες και τους κόπους τους για να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών τους παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις και δυσκολίες από τις οποίες χαρακτηρίζεται η καθημερινότητά τους και τους κάλεσε να θέτουν πάντα στόχους, συνεχίζοντας να δίνουν το παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, κύριος Γιώργος Παπάς, στον χαιρετισμό του που ανέγνωσε ο Αντιπρόεδρος κύριος Παναγιώτης Πέγκας, αναφέρθηκε στην καταξίωση του Πανεπιστημίου στον ελληνόφωνο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και στην ποιότητα του ερευνητικού έργου του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΑΠΚΥ και της επίδρασής του στην κοινωνία. Συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους της ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023, οι οποίοι βρίσκονται σε 11 χώρες εξαιρουμένης της Κύπρου, οι οποίοι όπως σημείωσε αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του ΑΠΚΥ στην κοινωνία.

 

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου, η οποία μεταφράζεται σε νέα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στην προσφορά προγραμμάτων κατάρτισης βραχείας διάρκειας μέσω του νεοσύστατου Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης, στην έντονη ερευνητική δραστηριότητα του επιστημονικού προσωπικού και σε δράσεις που συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Απευθυνόμενος στην Πολιτεία, τόνισε την ανάγκη στήριξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ακόμη πιο έμπρακτα με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την ενίσχυση της λειτουργίας, αλλά κυρίως για την ανάπτυξή του, ώστε το ΑΠΚΥ να διαδραματίζει επιτελικό ρόλο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Κύπρο, αλλά και στη εδραίωσή του ως πρότυπο εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο στην ευρύτερη περιοχή με διεθνή δράση και παρουσία. Απευθυνόμενος στους 493 απόφοιτους του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 σημείωσε ότι «η ιστορία γράφεται από τον καθένα από εμάς» και ότι «μπορούν να είναι μέρος της αλλαγής, της θετικής αλλαγής, όλων όσων μας κεντρίζουν και μας αφυπνίζουν, να συμπαρασύρουν με το έργο και τη δράση τους την κοινωνία μας, ώστε να γίνει η καλύτερη εκδοχή της». Τους ευχήθηκε «αιέν αριστεύειν» και ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι υπέρμετρα υπερήφανο που ήταν μέρος του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού και που θα είναι για πάντα ένα λιθαράκι στην αξιόλογη πορεία τους.

Την ακαδημαϊκή αριστεία των αποφοίτων του ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και του έργου του ευρύτερα, επισφράγισαν με χρηματικά βραβεία αριστείας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Agetis Supplements, η Αστυνομία Κύπρου, η Atlantic Insurance, η Baker Tilly Cyprus, η Ελληνική Τράπεζα, ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (Κ.Ο.Ε.Δ.), το Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός, η Phaedrus Living, η Τράπεζα Κύπρου, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ (σε αλφαβητική σειρά), καθώς και η Ακαδημαϊκή Επιτροπή του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού προγράμματος «Cognitive Systems».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










515