Συνάντηση Πρύτανη ΑΠΚΥ και Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων


Συνέργειες σε δράσεις υποστήριξης των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων που διαβιούν στην κατεχόμενη Κύπρο ή/και στις ελεύθερες περιοχές καθώς και των συγγενών των αγνοουμένων μας, συζήτησαν σε συνάντησή τους σήμερα Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, κα Άννα Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, δράσεις για την παροχή ευκαιριών μάθησης –τόσο διά ζώσης, όσο και εξ αποστάσεως– για τους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες μαθητές και συμπολίτες μας. Το ΑΠΚΥ, το μοναδικό Πανεπιστήμιο της χώρας που παρέχει προγράμματα σπουδών και διά βίου μάθησης αποκλειστικά εξ αποστάσεως, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα για την διεύρυνση ευκαιριών μάθησής τους βάσει των εκπαιδευτικών αναγκών των ενδιαφερόμενων, αλλά και για τη εν γένει βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Στη συνάντηση έγινε, ακόμη, αναφορά στις υποτροφίες που παρέχει το ΑΠΚΥ σε παιδιά εγκλωβισμένων, αλλά και στις δυνατότητες εξ αποστάσεως φοίτησης εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής ευχαρίστησε την κα Αριστοτέλους για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση και τη διαβεβαίωσε ότι το ΑΠΚΥ θα σταθεί αρωγός στο έργο του Γραφείου της  και στις προσπάθειες επίλυσης του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων και στήριξης των εγκλωβισμένων.

Η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη στήριξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ανέφερε πρόσθετα, ότι η παροχή  ευκαιριών μάθησης σε ευάλωτες ομάδες όπως οι εγκλωβισμένοι, οι επανεγκατασταθέντες και οι συγγενείς αγνοουμένων, καθώς και συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως η διοργάνωση διαφωτιστικών εκδηλώσεων σε θέματα αγνοουμένων και εγκλωβισμένων παράλληλα αλλά και ο σχεδιασμός ειδικά διαμορφωμένων προγραμμάτων διά βίου μάθησης και καλοκαιρινών προγραμμάτων, είναι στις προτεραιότητες της ίδιας με βάση το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και θα τεθούν επί τάπητος στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










311