Ο Αχιλλέας Κ. Αιμιλιανίδης εξελέγη πρόεδρος της ΚΑΕΓΤ


Η Ολομέλεια της Ακαδημίας εξέλεξε το Προεδρείο, καθώς και τα μέλη της πρώτης Συγκλήτου

Σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2024 λήγει η πενταετής μεταβατική περίοδος λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και της Μεταβατικής της Διοίκησης. Με τη λήξη της πενταετούς  περιόδου εκλέγεται το Προεδρείο, καθώς και τα μέλη της πρώτης Συγκλήτου της Ακαδημίας.

Η Ολομέλεια της Ακαδημίας εξέλεξε, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, τον Ακαδημαϊκό Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη ως Πρόεδρο της Ακαδημίας, τον Ακαδημαϊκό Γεώργιο Χατζηγεωργίου ως Αντιπρόεδρο και τον Ακαδημαϊκό Κυριάκο Δημητρίου ως Γενικό Γραμματέα. Η θητεία του Προεδρείου θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2028.

Η Ολομέλεια της Ακαδημίας ευχαρίστησε τη Μεταβατική Διοίκηση της Ακαδημίας (Ανδρέα Δημητρίου, Φρόσω Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Σταύρο Ζένιο και Μάριο Πολυκάρπου) για τη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη της Ακαδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμει της νομοθεσίας, η Ακαδημία αποτελεί το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Κύπρου στις επιστήμες, στα γράμματα και στις τέχνες και είναι η εστία των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων, λογίων και καλλιτεχνών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










542