Βράβευση έκδοσης Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών


Με το Βραβείο Peter Loizos που απονέμει το κυπρολογικό περιοδικό CyprusReview στην κατηγορία Κοινωνικές Επιστήμες τιμήθηκε η έκδοση του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών:

Μ. Ματθαίου - Α. Ξενοφώντος, Τα Παραμύθια της Κύπρου από το Λαογραφικό Αρχείο του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, τ. 4, Λευκωσία, Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, 2022 [Δημοσιεύματα του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, LXIΙΙ], 549 σελίδες, ISBN: 978-9963-0-8168-4, Τυπογραφείο «Σ. Λειβαδιώτη Λτδ».

Το βιβλίο αυτό, εικονογραφημένο με χαρακτικά έργα του χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη, αποτελεί συνέχεια των τριών προηγούμενων τόμων της ομώνυμης σειράς, που έχουν εκδοθεί το 2015, 2017 και 2019. Στον βραβευόμενο τέταρτο τόμο περιλαμβάνονται 23 ενότητες με αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών που αντλήθηκαν από το Λαογραφικό Αρχείο του Κ.Ε.Ε.

Με την έκδοση της σειράς διασώζεται αλλά και διαχέεται εξίσου στο επιστημονικό και στο ευρύ κοινό η εντόπια δημώδης λογοτεχνία. Πρόκειται για την πληρέστερη και συστηματικότερη δημοσίευση των παραμυθιών στην Κύπρο με σχολιασμό τεκμηριωμένο επιστημονικά. Κυρίως το έργο συνιστά ολοκληρωμένο συμπλήρωμα του ελληνικού και κατ’ επέκταση του διεθνούς καταλόγου των λαϊκών παραμυθιών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4272