Το ΥΠΑΝ προχωρεί στην υλοποίηση της απόφασης για σταδιακή κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών


Παράλληλα, αρχίζει η διαβούλευση για την παιδαγωγική αναβάθμιση των προγραμμάτων.

Σε σχέση με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 15 Ιουνίου 2023, για σταδιακή κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στα υποστηρικτικά προγράμματά του, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διευκρινίζει ότι προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό την υλοποίηση της συγκεκριμένης Απόφασης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων αυτών. Με την Απόφαση αυτή, έχει επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της εργοδότησης εκατοντάδων ατόμων με το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα όλων των εμπλεκομένων. Παράλληλα, αρχίζει η διαβούλευση για την παιδαγωγική αναβάθμιση των προγραμμάτων.

Το ΥΠΑΝ ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των σχεδιασμών του και σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του επί του θέματος με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2023,  δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για νηπιαγωγούς που εργάζονταν επί σειρά ετών με αρκετές ώρες απασχόλησης υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στόχος του ΥΠΑΝ είναι να διατηρήσουν τις θέσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που είχαν απασχόληση στα εν λόγω προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το ΥΠΑΝ θα επανεξετάσει τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα προχωρήσει σε πρόσθετες ενέργειες, εάν χρειάζεται, μετά από διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1107