«Η Αθηνά και ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου»


Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Δράση

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023,  πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση: «Η Αθηνά και ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου», με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Β’  και  Γ’  τάξης του δημοτικού σχολείου και των εκπαιδευτικών τους, από διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Κύπρου και της Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη δράση συνδιοργανώθηκε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου - CYberSafety(https://www.cybersafety.cy),  το οποίο συντονίζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, και το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Ελλάδος (https://saferinternet4kids.gr/).

Στην εν λόγω εκπαιδευτική δράση, που είχε ως στόχο την ενδυνάμωση δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων μαθητών και μαθητριών, σε θέματα δημιουργικής, υπεύθυνης και ασφαλούς αξιοποίησης του Διαδικτύου, συμμετείχαν 200 περίπου τμήματα Β΄ και  Γ΄ τάξεων δημοτικών σχολείων της Κύπρου και της Ελλάδας. Με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη βοήθεια των συγγραφέων και των ηρώων των παραμυθιών «Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα» και «Ο Ντίκι στον Μαγικό Κόσμο του Διαδικτύου», ενημερώθηκαν για την ασφαλή και την υπεύθυνη αξιοποίηση του Διαδικτύου.   Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την πολύωρη ενασχόληση και την επικοινωνία με αγνώστους στο διαδίκτυο.

Η προσπάθεια αυτή πρόσφερε την ευκαιρία σε τάξεις από Ελλάδα και Κύπρο να μετουσιώσουν σε πραγματικότητα το σύνθημα της σχετικής ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», αξιοποιώντας και ενθαρρύνοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου.

Η σχετική δράση ενισχύει περαιτέρω την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου (Κύπρου και Ελλάδας). Επιπρόσθετα, η προσπάθεια αυτή υιοθετεί την προτροπή των σχετικών φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Insafe και INHOPE) για ανταλλαγή απόψεων, βέλτιστων πρακτικών, εμπειριών και τεχνογνωσίας, που αφορούν στην προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης του Διαδικτύου, καθώς επίσης, και της ανταλλαγής και αξιοποίησης εκπαιδευτικού υλικού, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, μεταξύ των δύο Κέντρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου  https://internetsafety.pi.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










537