Απεβίωσε ο Χριστόδουλος Λαούρης, εκπαιδευτικός, πρώην Επαρχιακός Επιθεωρητής


Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο εκπαιδευτικός, πρώην επαρχιακός επιθεωρητής Δημοτικής εκπαίδευσης Χριστόδουλος Γεωργίου Λαούρης. Ο Χριστόδουλος γεννήθηκε στη Χλώρακα το 1931 και τις τελευταίες δεκαετίες διέμενε στην Πάφο. Είναι παντρεμένος με την Άρτεμη Παπαδοπούλου/Χαριδήμου και έχει δυο γιούς, το Δρα Γιάννη Λαούρη γιατρό-ερευνητή νευροφυσιολόγο, και το Γιώργο Λαούρη, πολιτικό μηχανικό.

Ο Χριστόδουλος αποφοίτησε από το Διδασκαλικό Κολλέγιο Μόρφου το 1951. Μετεκπαιδεύτηκε το 1969 στην εκπαιδευτική τεχνολογία, το 1973-74 στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και το 1979-80 στην εκπαιδευτική διοίκηση σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Κατέχει τους τίτλους Dipl. Ed., M.Sc. και Ph.D. Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας στη δημοτική εκπαίδευση. Διετέλεσε Επιθεωρητής Δημοτικών σχολείων και ήταν επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Πάφου. Εργάστηκε ως δάσκαλος/διευθυντής στο Στατό, Νικόκλεια, Χλώρακα, Πέγεια, Μεσόγη, Παναγιά και Δίκωμο. 

Το 1970 μετοίκησε με την οικογένειά του στη Λευκωσία στη Νεάπολη αφού αποσπάστηκε στη νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ραδιοφωνίας/Τηλεόρασης. Πρωτοστάτησε στην αξιοποίηση του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, και εποπτικών μέσων (multimedia) ως μέσα διδασκαλίας στα σχολεία της Κύπρου.

Το 1974, αφού προσφυγοποιήθηκε, συνέβαλε στην αποκατάσταση των προσφύγων ως συντονιστής καταυλισμού στο δάσος του Μαχαιρά και αργότερα με απόσπαση στο υπουργείο Εσωτερικών. Το 1977 προάχθηκε σε Επιθεωρητή Γενικών Μαθημάτων και από το Υπουργείο Παιδείας όπου ήταν αποσπασμένος για 7 χρόνια στην Εκπαιδευτική Ραδιοφωνία/Τηλεόραση, μετατέθηκε στην Πάφο. Εργάστηκε ως Επαρχιακός Eπιθεωρητής Πάφου και αφυπηρέτησε το 1991. 

Ο Χριστόδουλος Λαούρης συμμετείχε πολύ ενεργά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην Επιτροπή για την Ευημερία και Προστασία των Ηλικιωμένων. Δημοσίευσε αρκετά άρθρα και βιβλία, όπως το «Οδηγό Μουσείου για μαθητές»,  «Παναγιά γενέτειρα του Μακαρίου», και τέσσερα επιστημονικά στα Αγγλικά με περιεχόμενο εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό, και ψυχολογικό. Τιμήθηκε και βραβεύτηκε για τη δράση το 2010.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1242