ΑΚΙΔΑ: Λέμε ΟΧΙ σε απαιτήσεις του ΥΠΠ που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*  

Όλοι «αναγνωρίζουν» το νόμιμο δικαίωμα της ΠΟΕΔ να προχωρεί σε απεργιακά μέτρα  όταν η ίδια το κρίνει απαραίτητο, αλλά  Οργανωμένοι Γονείς, κοινή γνώμη, Υπουργείο Παιδείας, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και πολλοί άλλοι, στην ουσία μας το «απαγορεύουν».

Όλα φαίνεται να δουλεύουν ρολόι σ' αυτήν τη χώρα όπου η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός ζουν και βασιλεύουν.  
Οι μίζες, η φοροδιαφυγή και η κλοπή δισεκατομμυρίων μπροστά στα μάτια μας, ενοχλεί πολύ λιγότερο την «κοινή γνώμη» από μια ώρα στάσης εργασίας των δασκάλων, που έγινε για να προστατέψουμε την πιο «αδύναμη» ομάδα των μελών μας και να αναδείξουμε τα τόσα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχει η Παιδεία μας.

Όλα τα υπόλοιπα απαράδεκτα, σκάνδαλα και στραβά που συνέβηκαν και συμβαίνουν καθημερινά δεν τα  «βλέπουν», τα «ακούν» μόνο ως ειδήσεις, έγιναν συνήθεια !
Φτάσαμε στο τραγικό σημείο στον τόπο μας, η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους να θεωρείται άγνωστη λέξη, αμάρτημα. Έτοιμοι όλοι, ακόμη κι αυτοί που τους αδικούν άλλοι, να κατασπαράξουν όποιον τολμά να διεκδικεί το δίκαιο του! 
Έτοιμοι όλοι να στήσουν στον τοίχο τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους με την πρώτη ευκαιρία και να τους πυροβολήσουν. Η εύκολη λεία!!!

Έπρεπε κατά την άποψή μου, μια μονόωρη στάση εργασίας που γίνεται από τους δασκάλους για να προστατέψουν τα πιο «αδύναμα» μέλη της Οργάνωσής τους και να διεκδικήσουν για την Παιδεία, να θεωρείται το καλύτερο μάθημα αλληλεγγύης και διεκδίκησης δικαιωμάτων για τα «μικρά»  παιδιά και όχι «ευκαιρία» για στήσιμο στον τοίχο των δασκάλων τους  από τους  «μεγάλους» .

Πέραν τούτου ο Υπουργός Παιδείας σε μια άνευ προηγουμένου ενέργειά του, διαφημίζει εδώ και μέρες μια γνωμάτευση της Γ. Εισαγγελίας,  με την οποία στην ουσία απαγορεύεται στην ΠΟΕΔ να παίρνει τα όποια άλλα μέτρα αντίδρασης μέσα στα σχολεία που έρχονται σε αντίθεση με εγκυκλίους και αποφάσεις του ΥΠΠ!

Με λίγα λόγια κατά την άποψη του Υπουργού  και της γνωμάτευσης που διαφημίζει με τον γνωστό επικοινωνιακό του τρόπο, αλλά και των υπολοίπων που μας «απαγορεύουν» στην ουσία την όποια απεργιακή κινητοποίηση, θα πρέπει η  Οργάνωση μας να αποδέχεται σε στάση προσοχής την επιβολή  οποιοδήποτε μέτρου θα επηρεάζει τα μέλη της, είτε σε εργασιακά είτε εκπαιδευτικά θέματα!

Η υπόθεση στην όλη ιστορία άρχισε να θυμίζει Οργανώσεις και Συντεχνίες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ολοκληρωτικά  καθεστώτα.

Ως ΑΚΙΔΑ θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του ΥΠΠ να απειλεί την ΠΟΕΔ και τα μέλη της με ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα επειδή δε εκτελούν τις οδηγίες τους και δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιο καθεστώς τρομοκρατίας.

Επίσης με όλο το σεβασμό σε όσους αντιτίθενται στα όποια απεργιακά μέτρα, για τους δικούς του λόγους ο καθένας και στην ουσία προσπαθούν έντεχνα να  αφαιρέσουν από την ΠΟΕΔ και αυτό το δικαίωμα, δηλώνουμε πως θα εξακολουθούμε να το εισηγούμαστε ως μέτρο αντίδρασης με φειδώ, όταν και εφόσον κρίνουμε πως είναι απαραίτητο.

Το ΔΣ της ΑΚΙΔΑ θα μελετήσει την έκκληση που έχει απευθύνει η  Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και στην ουσία τα Πολιτικά Κόμματα προς την ΠΟΕΔ, για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων παράλληλα με τη φραστική αποδοχή από τον Υπουργό Παιδείας της έναρξης διαλόγου με την ΠΟΕΔ εφ όλης της ύλης. Στην όποια απόφασή μας θα ληφθεί πολύ σοβαρά και η άρνηση του Υπουργικού Συμβουλίου να διαφοροποιήσει τα δεκάμηνα συμβόλαια σε συμβάσεις, δια στόματος του Υπουργού μέσα στη Βουλή. 
Θα ληφθεί υπόψη επίσης η «προσπάθεια» του ΥΠΠ για «εξορθολογισμό» και το κατά πόσον ο «εξορθολογισμός» αυτός, θα στραφεί προς τη σωστή κατεύθυνση....

Ως ΑΚΙΔΑ δηλώνουμε πως στη Δημοτική Εκπαίδευση δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο και πως ούτε και θα γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια από την Επίσημη Πλευρά σε βάρος των δικαιωμάτων και των εργασιακών δεδομένων των μελών μας.

Όλα τα  πιο πάνω  δεδομένα που βρίσκονται μπροστά μας, τα τεθούν στο ΔΣ της ΑΚΙΔΑ την Τρίτη 1η Νοεμβρίου για να καθοριστεί και η στάση που θα τηρήσει η Κίνησή μας στο επερχόμενο ΔΣ της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Πέμπτη.

*Πρόεδρος ΑΚΙΔΑ - Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










110