ΑΚΙΔΑ: Κομματικοποίηση των εκλογών της ΠΟΕΔ-μια επαναλαμβανόμενη διαπίστωση


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων-Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει ότι η επιδίωξη όλων των Κομματικών Κινήσεων είναι να ταυτιστούν χρονικά οι εκλογές της Οργάνωσης μας, με τον προεκλογικό αγώνα των Κομμάτων που οι ίδιες εκπροσωπούν στην ΠΟΕΔ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΚΙΔΑ:

«Στη συνεδρία του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, στις 18 Φεβρουαρίου 2014,  οι Κομματικές Κινήσεις  αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την διεξαγωγή των εκλογών της ΠΟΕΔ, στις 22 Μαΐου 2014. Προ της απόφασης, η Α.Κί.ΔΑ κατέθεσε εισήγηση όπως οι εκλογές της ΠΟΕΔ διεξαχθούν μετά τις 24 Μαΐου 2014, ημερομηνία των Ευρωεκλογών, για να περιοριστεί το φαινόμενο των κομματικών παρεμβάσεων και συσχετισμών με τις εκλογές του Κλάδου, επιδιώκοντας έτσι και τον συμβολισμό και την ουσία των ελεύθερων εκλογών της ΠΟΕΔ.

Δυστυχώς την πρότασή μας καταψήφισαν και οι τρεις Κομματικές Κινήσεις και υπερψηφίστηκε η θέση για εκλογές στις 22 Μαΐου, μόλις δυο μόνο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!!!

Παράλληλα μειοψήφισε και η θέση που κατάθεσε η Α.Κί.ΔΑ για διεξαγωγή των εκλογών, την Παρασκευή 30 Μαίου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα σε αυτούς που υπηρετούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όπου οι ίδιοι επιθυμούν, χωρίς την πίεση της επόμενης εργάσιμης μέρας.   

Είναι προφανής και δυστυχώς επαναλαμβανόμενη η επιδίωξη όλων των Κομματικών Κινήσεων να ταυτιστούν χρονικά οι εκλογές της Οργάνωσης μας, με τον προεκλογικό αγώνα των Κομμάτων που οι ίδιες εκπροσωπούν στην ΠΟΕΔ. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της προσπάθειας τους για κομματική συσπείρωση και άνοδο των κομματικών ποσοστών από τους κομματικούς παράγοντες μέσα και από την παράλληλη στήριξη των Κομματικών τους Κινήσεων.

Η απόλυτη σύνδεση των εκλογών της ΠΟΕΔ με τις ευρωεκλογές, σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό των εκπαιδευτικών από το συγκείμενο της ενίσχυσης της Οργάνωσης  μέσα από μια καθαρή διαδικασία εκλογής της ηγεσίας της ΠΟΕΔ. Επιδιώκεται η ταύτισή τους με τους κομματικούς σχεδιαμούς για πλήρη έλεγχο όλων των κοινωνικών φορέων προς εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων.

Η Α.Κί.ΔΑ πορεύεται για άλλη μια φορά εν μέσω των κομματικών συμπληγάδων. Απευθύνεται προς όλους τους εκπαιδευτικούς, καταθέτει την κριτική της, την άποψή της, τις θέσεις της και διεξάγει μαζί τους και μόνο διάλογο για ενίσχυση της Οργάνωσης των δασκάλων, των νηπιαγωγών και των ειδικών εκπαιδευτικών, για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, του εκπαιδευτικού και του κοινωνικού Κράτους.

Αφετηρία της συλλογιστικής μας και κατάληξη της δράσης μας, μόνο οι συνάδελφοι. Σε αυτούς λογοδοτούμε, αυτούς εμπιστευόμαστε και με αυτούς συνοδοιπορούμε, μακριά από οποιαδήποτε κομματική εξάρτηση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135