ΑΚΙΔΑ: Επιτέλους «έπραξαν» το αυτονόητο. Τέλος στην αγωνία των «αντικαταστοσυμβασιούχων»


Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της «από το γεγονός πως έχει τελικά επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε με τους 80 περίπου συναδέλφους μας, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς εργάζονταν ως αντικαταστάτες, ικανοποιώντας ανάγκες συμβασιούχων. Επιτέλους έστω και την υστάτη έπραξαν το αυτονόητο και αποκατέστησαν σε κάποιο βαθμό την αδικία σε βάρος των συναδέλφων μας».

«Ως ΑΚΙΔΑ» προσθέτει «είχαμε εργαστεί αδιάκοπα και χωρίς να το διαφημίζουμε, εξασκώντας πίεση σε όλα τα επίπεδα για την επίλυση του προβλήματος που απόλυτα δικαιολογημένα προκαλούσε αναστάτωση στους επηρεαζόμενους  συναδέλφους μας και ταυτόχρονα είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές προεκτάσεις ή αρνητικές συνέπειες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις αν το θέμα δεν επιλυόταν το αργότερο μέχρι τις 26/11/2015. Υπάρχουν πολλές σχετικές ανακοινώσεις μας για το θέμα τους τελευταίους τρεις μήνες».

Συνεχίζοντας, η ΑΚΙΔΑ σημειώνει ατ ακόλουθα:

Παρά το γεγονός πως η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τους επηρεαζόμενους συναδέλφους, έστω και την υστάτη αναμένεται να διευθετηθεί οριστικά χωρίς τραγικές συνέπειες. Αναμένουμε την έγκαιρη δημοσιοποίηση του νόμου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ώστε να ανακοινωθούν έγκαιρα οι διορισμοί με σύμβαση από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί το ζήτημα της προσμέτρησης της εκπαιδευτικής υπηρεσίας των συναδέλφων και την προσμέτρηση των μονάδων μετάθεσης που θεωρούμε πως πρέπει να  λυθεί με τρόπο που να μην τους αδικεί – είτε με διορισμό που θα έχει αναδρομική ισχύ όπως τους είχαν υποσχεθεί αρχικά είτε με πρόνοιες τόσο για την υπηρεσία όσο και για τις μονάδες μετάθεσης, που να αντιστοιχούν σε αναδρομικό διορισμό.

Δεν γίνεται όμως να μην επαναλάβουμε τον κάκιστο υπολογισμό των αναγκών εκ μέρους της Επίσημης Πλευράς και την πρωτοφανή κωλυσιεργία στον καθορισμό τους και συνεπαγωγικά στην αναπόφευκτη καθυστέρηση που ακολούθησε στη διευθέτηση του ζητήματος. «Αντιλαμβανόμαστε»  την αδυναμία – δυσκολία κάποιων συνδικαλιστών και κάποιων Κινήσεων να κακίσουν τους χειρισμούς της Επίσημης Πλευράς που για ακόμη μια φορά κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων, αφού όφειλε να λειτουργήσει προληπτικά και όχι να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Ως Κίνηση δεν έχουμε πρόθεση να χαϊδεύουμε αυτιά και να ωραιοποιούμε καταστάσεις που στο σύνολό τους αφήνουν τους συναδέλφους μας εκτεθειμένους στις αδυναμίες και παραλήψεις της Επίσημης Πλευράς.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πάλι επίσης η συνηθισμένη τακτική συγκεκριμένης Κίνησης και των στελεχών της στην ΠΟΕΔ,  να πανηγυρίζουν και να χειροκροτούν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, όταν με τόση αδικαιολόγητη καθυστέρηση επιλύουν ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αφήνουν να νοηθεί μέσα από ανακοινώσεις τους και αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτοί έσωσαν την κατάσταση και οι συνάδελφοι μας θα πρέπει κιόλας να τους ευγνωμονούν για το κατόρθωμα που οι ίδιοι τάχα πέτυχαν!!!! Παράλληλα έχουμε ενημέρωση από επηρεαζόμενους συναδέλφους μας, ότι στελέχη της συγκεκριμένης Κίνησης και αξιωματούχοι της στην ΠΟΕΔ, επικοινωνούν μαζί τους και τους εξηγούν… πως σε αυτούς οφείλεται η κατάληξη του θέματος και πως αυτό στο μέλλον, όταν έρθει ώρα… θα πρέπει να το θυμούνται…!!!!! Το λιγότερο που έχουμε να πούμε είναι πως πρόκειται για κατάντημα και συνδικαλιστικό ξεπεσμό.

Ευελπιστούμε πως η φετινή «παραδοξότητα» που παρατηρήθηκε με την καινοφανή διαδικασία διορισμού αντικαταστατών που δεν … αντικαθιστούσαν κανένα, δεν θα παρατηρηθεί ξανά, καλώντας την Επίσημη Πλευρά να προβεί στις δέουσες ενέργειες για έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










91