Αιτήσεις για συμμετοχή παιδιών με αναπηρίες στην Κατασκήνωση Δυμών


   H Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας ανακοινώνει ότι δημιούργησε τον πρώτο κατασκηνωτικό χώρο, στη χώρα ο οποίος είναι προσβάσιμος για παιδιά με αναπηρίες.

«Η Ομοσπονδία  ανακοινώνει επίσημα ότι δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή παιδιών με αναπηρίες στον κατασκηνωτικό χώρο των Δυμών, μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Όλοι οι χώροι της Κατασκήνωσης πλέον είναι προσβάσιμοι αλλά και όλα τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις. Δημιουργείται ένας εντελώς  καινούριος χώρος πλήρως εξοπλισμένος, με προσβάσιμους χώρους υγιεινής και διαμονής. Όλα τα παιδιά θα διαμένουν μαζί στον καινούριο χώρο. Πέραν από το προσωπικό της Κατασκήνωσης (αρχηγός, ομαδάρχες, μάγειρες κτλ) θα προσφέρονται και υπηρεσίες συνοδών οι οποίοι θα βρίσκονται μαζί με τα παιδιά με αναπηρίες για όλη την κατασκηνωτική περίοδο χωρίς επιπλέον κόστος στους γονείς. Όλες οι διακινήσεις των παιδιών θα γίνονται με λεωφορεία προσβάσιμα για άτομα με κινητικές αναπηρίες και ταυτόχρονα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες μαζί με τους συμμαθητές τους.

Η Ομοσπονδία μας, έμπρακτα κάνει πράξη το σεβασμό στα άτομα με αναπηρίες, δίνει την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν μαζί με τους συμμαθητές τους, δείχνει το σεβασμό για τη διαφορετικότητα, την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή και ενσωμάτωση στην κοινωνία αλλά και στις ίσες ευκαιρίες, την προσβασιμότητα και ισότητα μεταξύ των μαθητών.

Από φέτος όλα τα παιδιά θα απολαμβάνουν μέρες ξεγνοιασιάς σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και πάνω από όλα προσβάσιμο για όλους.

Αυτό το καλοκαίρι δημιουργούμε αναμνήσεις μιας ζωής!

Ίσως είναι ο μεγαλύτερος και ο σημαντικότερος στόχος που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια. 

Γονείς σε διαρκή κίνηση!

Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων. Πόλη και Επαρχίας Λευκωσίας»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203