15ο Παγκύπριο Συνέδριο Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου


«Ο ρόλος της Εκπαιδευτικής Έρευνας ως εξισωτή σε μια κοινωνία ανισοτήτων»

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου ανακοινώνει την διεξαγωγή του 15ου Παγκύπριου Συνεδρίου της  με τίτλο “Ο ρόλος της Εκπαιδευτικής Έρευνας ως εξισωτή σε μια κοινωνία ανισοτήτων”.

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου (Π.Ε.Κ) αποτελεί την παλαιότερη παγκύπρια παιδαγωγική ερευνητική οργάνωση. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της οργανώνει Παγκύπριο Συνέδριο κάθε δύο χρόνια με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς από την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα να παρουσιάσουν αποτελέσματα της εκπαιδευτικής τους έρευνας.  Η Π.Ε.Κ. ανάμεσα σε άλλα, μελετάει και αναλύει παιδαγωγικά θέμα, ενημερώνει τα μέλη της για σύγχρονη εκπαιδευτική έρευνα , ενημερώνει γονείς, κοινωνικές ομάδες και αρμόδιους φορείς για εκπαιδευτικά θέμα, επιμορφώνει τον εκπαιδευτικό κόσμο όσον αφορά σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα και συνεργάζεται με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς για κοινή και παράλληλη δράση.

Το 15ο Παγκύπριο Συνέδριο της Π.Ε.Κ. με τίτλο “Ο ρόλος της Εκπαιδευτικής Έρευνας ως εξισωτή σε μια κοινωνία ανισοτήτων”  και θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις για το ρόλο του σχολείου, του εκπαιδευτικού συστήματος  και της εκπαιδευτικής έρευνας σε μια κοινωνία όπου οι ανισότητες αυξάνονται και οι αποστάσεις  μεγαλώνουν ανάμεσα σε έχοντες και μη έχοντες (Πατρίδα, Εργασία, Οικονομική Άνεση, Μόρφωση, Ευκαιρίες). Στα πλαίσια του συνεδρίου θα προσφερθούν εργαστήρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θα υπάρχουν εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε 12 θεματικές ενότητες (λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Κ) και δύο κεντρικές ομιλίες από σημαντικούς παιδαγωγούς του ευρύτερου ελλαδικού χώρου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου μεταξύ 12-13 Οκτωβρίου 2018. Σχετικές πληροφορίες για κόστος εγγραφής, διαδικασίες υποβολής εισηγήσεων και έντυπα για υποβολή εισήγησης άρθρου, συμποσίου και εργαστηρίου βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Κ (www.pek.org.cy).

Η υποβολή εισηγήσεων για παρουσίαση στο συνέδριο γίνεται στο email: info@pek.org.cy

Οι σημαντικές ημερομηνίες που αφορούν την υποβολή εισηγήσεων και την ενημέρωση των συμμετεχόντων είναι οι ακόλουθες:

Υποβολή προτάσεων για οργάνωση εργαστηρίου

2 Ιουλίου 2018

Υποβολή περιλήψεων ατομικών εργασιών, συμποσίων, εργασιών υπό μορφή poster

2 Ιουλίου 2018

Ενημέρωση για αποδοχή υποβληθέντων εισηγήσεων

16 Ιουλίου 2018

Υποβολή άρθρων για τα πρακτικά

3 Σεπτεμβρίου 2018

Εγγραφή συνέδρων (για συμπερίληψη

της περίληψης στα πρακτικά):

17 Σεπτεμβρίου 2018

Η Π.Ε.Κ. εκδίδει επίσης πρακτικά συνεδρίου με επιλεγμένες εργασίες και εισηγήσεις μετά το τέλος του συνεδρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










737