Το Πανεπιστήμιο Frederick μεγάλος νικητής στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία


Απέσπασε την τιμητική διάκριση «Χρυσός Κέδρος»

Το Πανεπιστήμιο Frederick αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων που απονέμονται κάθε χρόνο σε οργανισμούς και επιχειρήσεις από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Το πανεπιστήμιο Frederick απέσπασε το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» και επιπλέον έλαβε την τιμητική διάκριση «Χρυσός Κέδρος» αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες.

Η απονομή των βραβείων έγινε την Παρασκευή, 26 Απριλίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Frederick εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Διατήρησης της Φύσης, Δρ Κωνσταντίνος Κουνναμάς. Τον «Χρυσό Κέδρο» παρέλαβαν ο Πρύτανης και η Πρόεδρος του Συμβουλίου.

Κατά την αντιφώνησή της, η κ. Φρειδερίκου έκανε αναφορά στην ιδιαίτερη σημασία που έχει ο κυπριακός κέδρος για την κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick. «Ο κυπριακός κέδρος έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας καθώς η Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου μας συμμετείχε στην υλοποίηση του έργου LIFE-KEDROS μέσα από το οποίο σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν μέτρα για την προστασία του οικότοπου του κυπριακού κέδρου στο δάσος της Πάφου».

Η κ. Φρειδερίκου τόνισε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα του Πανεπιστημίου, με πολλαπλές δράσεις και έργα σε όλους τους πυλώνες δραστηριοποίησής του: στην έρευνα, τη διδασκαλία, τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και τη διασύνδεσή του με την κοινωνία. Η τιμητική αυτή διάκριση γεμίζει χαρά και περηφάνια την κοινότητα του Πανεπιστημίου μας, ως μία αναγνώριση των προσπαθειών μας. Την ίδια στιγμή, αποτελεί μια σημαντική ευθύνη, να μην επαναπαυθούμε αλλά να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για την προστασία του πλανήτη και την ευημερία των μελλοντικών γενιών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










530