Οι Κύπριοι/ες φοιτητές/ήτριες στην Ελλάδα μπορούν να εκδίδουν ΑΜΚΑ


Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκδώσει εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για την απόδοση και τη λειτουργία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)», βάσει της οποίας οι Κύπριοι/ες φοιτητές/φοιτήτριες στην Ελλάδα μπορούν πλέον να εκδίδουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στη χώρα, με την παρουσίαση της ταυτότητας/διαβατηρίου τους και βεβαίωσης σπουδών που θα εκδίδεται από το Πανεπιστήμιό τους.

Ενημερώνονται οι φοιτητές και φοιτήτριες ότι η έκδοση ΑΜΚΑ είναι εφικτή μέσω του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2023, κατά την 1η Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εν λόγω απόφαση, η οποία επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν οι Κύπριοι/ες φοιτητές και φοιτήτριες που φοιτούσαν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1213