BoysLingo: Εφαρμογή για τη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών


 Το CARDET είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δημιουργία μιας δωρεάν καινοτόμας εφαρμογής, για συσκευές Android και iOS, για τη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών. Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε δια μέσω του έργου BoysLingo - ένα ευρωπαϊκό έργο που υλοποιεί το Κέντρο - προσφέρει μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των μαθητών στο μάθημα της γλώσσας.

Υιοθετόντας μια πρωτοποριακή προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην παιχνιδοποίηση (gamification), η εφαρμογή του BoysLingo καλύπτει μια ευρεία γκάμα γλωσσικών δεξιοτήτων και είναι ευθυγραμμισμένη με τα αναλυτικό προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 40 αυτόνομα σενάρια μάθησης – 8 για κάθε χώρα εταίρο - και διασφαλίζει μια ευχάριστη μαθησιακή εμπειρία για τους μαθητές δια μέσω δραστηριοτήτων, προσαρμόσιμων χαρακτήρων, διαλόγων, παραδειγμάτων και κουίζ. 

Με την ενσωμάτωση στοιχείων σχεδιασμού παιχνιδιών στην εκμάθηση γλωσσών, το BoysLingo καθιστά τη διαδικασία όχι μόνο εκπαιδευτική, αλλά και ευχάριστη. Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, λαμβάνουν εξατομικευμένη ανατροφοδότηση και εφαρμόζουν τις δεξιότητές τους σε πραγματικές καταστάσεις, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για τη γλωσσική επάρκεια.

Το πρόγραμμα BoysLingo και η εφαρμογή του έχουν διαμορφωθεί έχοντας ως βασική στόχευση την βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των αγοριών ηλικίας 10-14 ετών. Παρόλα’ αυτά, η εφαρμογή προσφέρεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως φύλου. Η έμφαση στα αγόρια, που υποδηλώνεται στο όνομα, ανταποκρίνεται στα δεδομένα που καταγράφηκαν σε μελέτες που δείχνουν ότι τα αγόρια γενικά έχουν λιγότερο ενδιαφέρον για τα μαθήματα γλώσσας και τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα γραμματισμού ανάγνωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο BoysLingo και πρόσθετους πόρους, επισκεφθείτε τη σελίδα https://boyslingo.eu/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










558